Autor: Rivo Sarapik • 4. juuli 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

BLRT Grupp: dividende ei tule

Möödunud suvel BLRT Grupi omanikud tülli pööranud dividendipoliitika jätkub. Eesti suuremaid eksportööre ei maksa ka mullustelt tulemustelt omanikutulu.

Aastaid on BLRT juht ja suuromanik Fjodor Berman ajanud dividendide mittemaksmise poliitikat, suunates kasumi firma arengusse. See pööras mullu aga ettevõtte suuromanikud tülli.

Kontserni eelmise aasta puhaskasum moodustas 41,9 miljonit eurot. 54,9% üldkoosolekul otsustati kasum täies ulatutuses reinvesteerida. Ettepanek maksta välja dividende summas 20,9 miljonit eurot leidis nelja aktsionäri, ehk 45,1% häältest, toetuse.

BLRT Grupi suuromanik on Fjodor Bermani ja tema abikaasa ühisfirma Ferriol, millele kuulub 43,55% ettevõtte aktsiatest. Valeri Kovalenkole ja Mihhail Gridinile kuulub vastavalt 22,92 ja 16,34%.

2011. aastal plaanib BLRT Grupp investeerida 65-75 miljonit eurot ning järgmise viie aasta jooksul veel umbes 1,1 miljardit eurot. Berman täpsustas, et lisaks olemasolevale investeerimisprogrammile kavatsetakse kasutada ka neid uusi võimalusi, mis tekkisid turgudel koos kriisimuutustega. “Erilist huvi pakub meile laevaehitus ja kõrgtehnoloogiliste metallkonstruktsioonide tootmine, uute metallitoodete logistika- ja teeninduskeskuste rajamine, tehniliste ja meditsiiniliste gaaside tootmine ja kinnisvaraarendus. Plaanime laiendada kontserni tegevust ka geograafiliselt,” kirjeldas ta kontserni investeerimisplaane.

BLRT Grupi kinnitatud majandusaasta aruande järgi moodustas kontserni käive möödunud aastal 303,8 miljonit eurot, mis oli 4% plaanitust suurem. "Taoline tulemus on järjekordne kinnitus sellele, et kontsern on kriisist toibunud. Vaadates juba olemasolevaid näitajaid, siis töötame sellel aastal veel efektiivsemalt," ütles BLRT Grupi juhatuse esimees Fjodor Berman.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077