Autor: Jaana Pikalev • 20. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinn-Helsingi liinil opereeriv Blue1 paneb pillid kotti

Blue1 ehk SASile kuuluv Finnairi konkurent Tallinna-Helsingi liinil lõpetab lendamise augustist. Reisijale on see halb uudis, sest Blue1 lahkumisega on liini monopol jälle Finnairi käes ning ülelend jälle kallis.

SAS plaanib tugevalt siduda oma positsiooni Soome turul. Selleks, et seda eesmärki täita ning parandada tütarettevõtte Blue1 kasumlikkust, otsustas SAS Grupp välja vahetada veel 5 lennukit. Lisaks koondatakse Blue1 tegevusi. Viimane tähendab seda, et suletakse mitmed väljumised Euroopa sihtkohtadesse, sealhulgas Tallinn-Helsingi liin. Samal ajal aga avatakse Tampere-Kopenhaageni liin.

"Me usume, et see on oluline samm parandamaks Blue1 positsiooni Põhjamaade lennuturul, mis on meie grupi koduturg," sõnas SASi asepresident ja tegevjuht John Dueholm uut strateegiat kommenteerides.

Blue1 alustas Tallinna-Helsingi liinil lendamist käesoleva aasta 31. jaanuarist ja sulatas lennupileti hinda peaaegu kaks-kolm korda.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077