Autor: Kadrin Karner • 29. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

KredEx: üks tanklakett elektriauto laadimispunkti hanget ei võida

Maanteede laadimispunktide asukohtade pakkumiste esitamise kutse väljastame tuleval nädalal, kuid ühe tanklaketi võit on võimatu.

„See hange ei ole seotud summadega, sest otsime asukohti, kuhu võime paigaldada laadimispunkti tasuta. Ühe tanklaketi võit on võimatu, sest teadaolevalt ei kata ükski tanklakett kogu Eesti maanteede võrgustikku 50 km vahemaadega,“ rääkis KredExi eluasemedivisjoni juht, ELMO projekti eestvedaja Mirja Adler.

„Seega saab iga tanklakett, kelle tanklad vastavad pakkumiskutses esitatud tingimustele, pakkuda oma tanklaid võimalikeks asukohtadeks. Sama saavad teha maanteede ääres asuvate teiste hoonestatud kinnistute nagu näiteks söögikohtades, poodide omanikud.“

Kvalifitseerimistingimused avalikustatakse järgmise nädala esimeses pooles KredExi kodulehel.

Mai keskel ütles majandus- ja kommunikatsioonimister Juhan Parts, et riik hakkab elektriautode tankimise võrgustikule operaatorit otsima lähikuudel. Statoil Eesti sõnul on nad hankes osalemisest huvitatud ning näevad endal eeliseid automaattanklate ees.

Valitsus kiitis märtsi alguses heaks kasutamata saastekvoodi ühikute müügi Jaapani konglomeraadile Mitsubishi Corporation. Tehingu tulemusena rajatakse 2012. aasta lõpuks kogu Eestimaad kattev elektriautode laadimistaristu ning meie teedele lisandub tuhatkond uut elektriautot. Pooled neist jõuavad sotsiaaltöötajateni tänavu detsembris.

 

 

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077