Jaga lugu:

KredEx: üks tanklakett elektriauto laadimispunkti hanget ei võida

Maanteede laadimispunktide asukohtade pakkumiste esitamise kutse väljastame tuleval nädalal, kuid ühe tanklaketi võit on võimatu.

„See hange ei ole seotud summadega, sest otsime asukohti, kuhu võime paigaldada laadimispunkti tasuta. Ühe tanklaketi võit on võimatu, sest teadaolevalt ei kata ükski tanklakett kogu Eesti maanteede võrgustikku 50 km vahemaadega,“ rääkis KredExi eluasemedivisjoni juht, ELMO projekti eestvedaja Mirja Adler.

„Seega saab iga tanklakett, kelle tanklad vastavad pakkumiskutses esitatud tingimustele, pakkuda oma tanklaid võimalikeks asukohtadeks. Sama saavad teha maanteede ääres asuvate teiste hoonestatud kinnistute nagu näiteks söögikohtades, poodide omanikud.“

Kvalifitseerimistingimused avalikustatakse järgmise nädala esimeses pooles KredExi kodulehel.

Mai keskel ütles majandus- ja kommunikatsioonimister Juhan Parts, et riik hakkab elektriautode tankimise võrgustikule operaatorit otsima lähikuudel. Statoil Eesti sõnul on nad hankes osalemisest huvitatud ning näevad endal eeliseid automaattanklate ees.

Valitsus kiitis märtsi alguses heaks kasutamata saastekvoodi ühikute müügi Jaapani konglomeraadile Mitsubishi Corporation. Tehingu tulemusena rajatakse 2012. aasta lõpuks kogu Eestimaad kattev elektriautode laadimistaristu ning meie teedele lisandub tuhatkond uut elektriautot. Pooled neist jõuavad sotsiaaltöötajateni tänavu detsembris.

 

 

 

Jaga lugu:
Seotud lood
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistikauudised.ee toetajad:

Enimloetud
Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80tonu@logistikauudised.ee
Roberta Lupp
Roberta LuppLogistikauudised.ee sündmusedTel: 5331 0510roberta.lupp@aripaev.ee
Lilia Roos
Lilia RoosReklaami projektijuhtTel: 585 485 10lilia.roos@aripaev.ee