Autor: Väinu Rozental • 10. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rikaste TOPi mereveoärimees hoiab meremehi näljas

Eesti üks suurem laevaoperaatorfirma OÜ United Marine Management (UMM) pole meremeestele kuude viisi maksnud palka ning firma kaheksa laeva meeskonda vireleb Euroopa ja Aafrika sadamates.

Rahvusvahelise Transporditöötajate Föderatsiooni (ITF) andmeil ulatub UMMi palgavõlg laevade meeskondadele kokku umbes 770 000 dollarini. Laevadel on nappimas toitu, vett ja kütust.

UMMi ainuomanik on Äripäeva rikaste TOPis mullu 123. kohal olnud Pavel Zahharov. Äripäeval ei õnnestunud temaga ühendust saada. Samuti pole UMMiga ühendust üle kuu aja saanud ITFi inspektorid ja värske info kohaselt ka näiteks mitme laeva meeskonnad enam mitte.

Andrei Tšernov, kes koordineerib ITFi Londoni peakontoris UMMi juhtumit, kinnitas eelmise nädala reedel (6.05.), et praegu laevadel veel toitu-vett jätkub, kuid õige pea võib probleeme tekkida. Tšernov andmeil seisab UMMi kaheksast laevast 3 Hispaania, 2 Türgi, 1 Alžeeria, 1 Prantsusmaa ja 1 Läti sadamas. Tšernov tegeleb ITFi peakontoris juhtumitega, mis puudutavad vene keelt rääkivaid meremehi.

Miks meremehed laevadelt lahkuda ei saa, loe pikemalt tänasest Äripäevast. Artiklit saab lugeda paberlehest tellides lehe SIIT või ostes päevapileti SIIT .

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077