TNT hädad uputavad firma aktsiat

Enda kiirkullerteenuste haru müüv Hollandi postiteenuste osutaja TNT aktsia tegi täna viimase kahe ja poole aasta suurima kukkumise läbi, kui firma teatas, et käive ja kasum on loodusõnnetuste ja rahutuste tõttu kannatanud.

"Järsk nafta hinna tõus on põhjustanud volatiilsust," teatas TNT täna, lisades et oma mõju avaldasid veel Lähis-Ida ja Põhja-Aafrika rahutused ning Austraaliat tabanud üleujutused, vahendab Bloomberg.

Aasta esimese 12 nädalaga kahanes firma kiirkullerteenuste haru tegevuskasum 25 miljoni euro võrra võrreldes aasta varasemaga. Hetkel valmistab firma ette kiirkullerteenuste haru lahkulöömist ning firma sõnul peaks juba 26. mail saama TNT Express aktsiatega avalikult kaubelda.

Firma ennustab Euroopa, Lähis-Ida ning Aafrika regioonis käibe "mõõdukat" kasvu sel aastal ning käiberentaablus peaks klappima sihiks seatud 9 protsendiga. Samas Aasias ja Ameerikas peaks rentaablus tõusma 11 protsendini.

TNT aktsia kukkus täna hommikul üksvahe 9,2% 16,64 euroni, mis on suurim päevasisene langus pärast 2008. aasta 27. oktoobrit. Ainuüksi selle aastaga on firma aktsia odavnenud 15% ning firma turuväärtus on langenud 6,28 miljardi euroni.

TNT Express on Euroopa suuruselt teine kiirkullerteenuseid osutav firma Deutsche Post AG-le kuuluva DHL-i järel. Pärast lahkulöömist nimetatakse TNT Hollandi postiteenuste haru ümber PostNL-ks.

Jaga lugu:
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistikauudised.ee toetajad:

Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Ana Madismäe
Ana MadismäeReklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150