Autor: Fredy-Edwin Esse • 8. aprill 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TNT hädad uputavad firma aktsiat

Enda kiirkullerteenuste haru müüv Hollandi postiteenuste osutaja TNT aktsia tegi täna viimase kahe ja poole aasta suurima kukkumise läbi, kui firma teatas, et käive ja kasum on loodusõnnetuste ja rahutuste tõttu kannatanud.

"Järsk nafta hinna tõus on põhjustanud volatiilsust," teatas TNT täna, lisades et oma mõju avaldasid veel Lähis-Ida ja Põhja-Aafrika rahutused ning Austraaliat tabanud üleujutused, vahendab Bloomberg.

Aasta esimese 12 nädalaga kahanes firma kiirkullerteenuste haru tegevuskasum 25 miljoni euro võrra võrreldes aasta varasemaga. Hetkel valmistab firma ette kiirkullerteenuste haru lahkulöömist ning firma sõnul peaks juba 26. mail saama TNT Express aktsiatega avalikult kaubelda.

Firma ennustab Euroopa, Lähis-Ida ning Aafrika regioonis käibe "mõõdukat" kasvu sel aastal ning käiberentaablus peaks klappima sihiks seatud 9 protsendiga. Samas Aasias ja Ameerikas peaks rentaablus tõusma 11 protsendini.

TNT aktsia kukkus täna hommikul üksvahe 9,2% 16,64 euroni, mis on suurim päevasisene langus pärast 2008. aasta 27. oktoobrit. Ainuüksi selle aastaga on firma aktsia odavnenud 15% ning firma turuväärtus on langenud 6,28 miljardi euroni.

TNT Express on Euroopa suuruselt teine kiirkullerteenuseid osutav firma Deutsche Post AG-le kuuluva DHL-i järel. Pärast lahkulöömist nimetatakse TNT Hollandi postiteenuste haru ümber PostNL-ks.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077