Autor: Jaana Pikalev • 23. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lasnamäel läheb prügivedu poole odavamaks

Täna otsustas Tallinna linnavalitsus sõlmida jäätmeveo lepingud Lasnamäel ASga Ragn-Sells ja OÜga Adelan Prügiveod, mille tulemusena läheb linnaosaelanikele prügivedu kuni 60% odavamaks.

Vastavalt linna poolt korraldatud jäätmeveo konkursside tulemustele otsustati sõlmida Lasnamäe linnaosa kahes jäätmeveo piirkonnas lepingud ASga Ragn-Sells ning ühes jäätmeveo piirkonnas OÜga Adelan Prügiveod.

„Linna poolt sõlmitavate lepingutega vähenevad teenustasud linnaosa elanikele nüüd kuni 60%, seda sõltuvalt varasemalt teenuseid osutanud veoettevõtete hindadest,“ ütles Tallinna keskkonnaametit kureeriv abilinnapea Deniss Boroditš.

„Näiteks kui seni oli Lasnamäel 800 liitrise konteineri kõige kallim äraveo hind 11 eurot siis uus hind on 4,2 eurot,“ selgitas Boroditš. Samuti tagab korraldatud jäätmevedu linnale kontrolli piirkondade jäätmete korrektse ja elanike vajadustest lähtuva kogumise, veo ning käitlemise üle. Enam ei tohi Lasnamäel omaalgatuslikult teenuseid osutada firmad kelle puhul linnal puudub ülevaade kuhu nende poolt jäätmed reaalselt viiakse.

Linnavalitsuse otsuse kohaselt osutab AS Ragn Sells prügiveo teenust Lasnamäel Pae - Ülemiste ja Priisle - Mustakivi jäätmeveo piirkonnas ning OÜ Adelan Prügiveod osutab järgneval kolmel aastal prügiveo teenust Laagna -Tondiraba piirkonnas. 

Korraldatud jäätmevedu tähendab, et lepinguga määratud piirkonnas tohib jäätmeveoteenuseid osutada elanikele kõige soodsama hinnapakkumise teinud ettevõte. Seniajani ei ole Lasnamäe linnaosas, erinevalt teistest Tallinna linnaosadest, varasemalt korraldatud jäätmevedu toimunud. Seda tulenevalt mitmeaastastest järjepidevatest kohtuvaidlustest linna ning veoettevõtete vahel. Teenusehinnad Lasnamäe linnaosa elanikele on olnud oluliselt kallimad teiste Tallinna linnaosade jäätmeveo teenusehindadest.

 

 

 

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077