Autor: Rivo Sarapik • 15. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ministeerium: EL ei tohiks Eestilt Venemaaga sõlmitud leppe lõpetamist nõuda

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi hinnangul ei saa EL lõpetada liikmesriikidelt Venemaaga sõlmitud kahepoolsete lepete lõpetamist, kuna EL ei ole ise suutnud Venemaaga kokkulepet sõlminud.

Ministeerium kommentaar:

Kuni EL ei saavuta lepet Venemaaga, ei ole neil õigust nõuda liikmesriikidelt, et nemad lõpetaksid kahepoolsed suhted. Vastasel juhul võivad siia lennata ainult Venemaa lennufirmad, teistpidi lendamine kaoks ära ja kogu Euroopa lennundus kannaks korvamatuid kahjusid. Eesti jaoks tähendaks see, et lennuühenduste arv Venemaaga väheneks oluliselt. Aastas jääks Eestisse tulemata kümneid tuhandeid turiste ning suurt majanduslikku kahju kannataks nii lennufirmad kui kogu turismisektor.

Eesti lennundusleping Venemaaga ei käsitle Siberist ülelendamist. Selle lepingu lisa 1 märkuste punkt 7 ütleb, et küsimustes, mis on seotud õhusõidukite lennuga Trans-Siberi, Trans-Aasia ja Trans-Polaar marsruutidel, lepivad lepingupoolte lennundusvõimud kokku eraldi. Eraldi kokkuleppeid täna ei eksisteeri. Seega pole ELi süüdistus päris täpne.

Euroopa Komisjon algatas eile Eesti, Kreeka, Leedu, Malta, Sloveenia ja Ungari suhtes rikkumismenetlused seoses Venemaaga sõlmitud kahepoolsete lennunduslepingutega.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077