Jaana Pikalev • 3. märts 2011
Jaga lugu:

Viking Line´i uus laev on varustatud keskkonnasõbraliku mootoriga

Viking Line ehitab uue laeva STX Turu Soome laevatehases, mis varustatakse Wärtsilä mootorite ja sõukruvidega. Uus keskkonnasõbralikum laev on mõeldud 2800 reisijale ning see peaks valmima 2013. aasta alguses.

Viking Line ja Wärtsilä on teinud pikka aega edukalt koostööd laevade tehnosüsteemide arendamises. Aastate jooksul on Wärtsilä olnud Viking Line´i uute laevade peamine diiselmootorite tarnija.

"Oleme väga huvitatud koostööst Wärtsiläga -  diiselmootorite tarnijaga, kes on ekspert uue põlvkonna mootorite arendamises, alternatiivkütuste ja madala kütusekulu pakkumises ning keskkonnasäästlikkuse propageerimises. Wärtsilä on kodumaine tarnija, kes asub meile lähedal ning pakub meile efektiivset toimimissüsteemi, mootorite hooldust, tehnilisi koolitusi ning masinate testimist. Kõik see on väga oluline, eriti nüüd, kui Viking Line on jõudmas uude elektri- ja gaasijõuseadmete ajastusse," kommenteerib Tony Öhman, Viking Line´i tehnikadirektor, kes vastutab ettevõttes uute laevade ehituse ja opereerimise eest.

Uue laeva pikkus on 214 meetrit, kogumahutavus on 57,000 ja jääklass 1 A Super. Kajuteid on uues laevas 880. Sõiduradade pikkus on kokku 1275 meetrit, sõiduautode jaoks on eraldi 500-meetri pikkune autotekk.

.

 

Jaga lugu:
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistikauudised.ee toetajad:

Enimloetud
Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80tonu@logistikauudised.ee
Lilia Roos
Lilia RoosReklaami projektijuhtTel: 585 485 10lilia.roos@aripaev.ee