Autor: Jaana Pikalev • 18. veebruar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Estonian Airi uued lennukid saavad nimed Kivirähki lasteraamatu peategelaste järgi

Estonian Airi kaks uhiuut Bombardier CRJ900 NextGen lennukit saavad nimeks Lotte ja Bruno. Ühtekokku pakuti Estonian Airi kodulehel toimunud nimekonkursi käigus välja 9734 nime.

„Kuna tegemist on kahe ühesuguse väleda uue generatsiooni lennukiga, siis püüdsime nimevalikul lähtuda eelkõige omavahel ja antud lennukitüübile sobivatest nimepaaridest. Lotte ja Bruno eristusid teistest nimepaaridest selle poolest, et tegu on kodumaiste populaarsete Leiutajateküla joonisfilmi- ja raamatutegelastega, kelle karakterid toetavad meie ettevõtte uuenduskontseptsiooniga seotud tegevusi,“ selgitas nimevaliku tagamaid Rauno Parras, Estonian Airi kommertsala asepresident. Ja nii nagu Lotte ja Brunoga liitus hiljem hea sõber Albert, saabub järgmisel aastal Estonian Airi esimesele kahele Bombardierile seltsiks kolmas lennuk.

 „Kuna Estonian Airi uuenduskontseptsiooni nurgakiviks on lennukipargi uuendamine tänapäevaste ja mugavate lennukitega, siis erinevad ka Bruno ja Lotte varasematest lennukinimedest oma karakteri poolest, paistes silma kaasaegsuse ja uuendusmeelsusega. Samas jääb rahvuslikkus ja eestimaisus endiselt kõigi lennukinimede ühisnimetajaks. Estonian Air peab auasjaks aidata kaasa Eesti brändi tuntuse suurendamisele maailmas,“ jätkas Parras.

Mõlema lennuki ristivanem on oodatud koos kaaslasega aukülalisena pardale, et nautida lendu tema pakutud nimega lennukil.

Estonian Air annab üle eriauhinna esimesena lennukinime „Tartu“ välja pakkunud autorile - see osutus lennufirma Facebooki fännide kõige suuremaks lemmikuks. 

 

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077