Autor: Rivo Sarapik • 4. veebruar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Suurraid: üles ostmine meile kompliment

Express Posti üles ostmine Eesti Posti poolt on Express Posti juhi Sven Suurraidi sõnul kompliment. "Ju me siis oleme nii kiire, kvaliteetne ja efektiivne, et meid üles osta. Võibolla perioodika kojukandes efektiivsemgi kui Eesti Post ise," kommenteeris Suurraid.

"Eesti Posti juhi sõnul jätkub Express Post iseseisva kojukandefirmana, nii on firmade ühinemine pigem loogiline samm ja klient sellest võidab," lisas Suurraid. Tema sõnul oli Express Post riiklikule postifirmale konkurent pigem reklaami- ja kirjade laialiveol, mitte niivõrd ajakirjanduse kojukandes. Ettevõtte teine omanik, Norra meediakontsernile kuuluv Eesti Meedia sõlmis tema andmeil täna samuti eelkokkuleppe enda poole müümiseks. Kui Konkurentsiamet ühinemise heaks kiidab, koondub Eesti Posti kätte perioodika kojukanne, reklaamide ning kirjade vedu.

"Reklaami-kirjade puhul võib seda küll käsitleda kui konkurendi üles ostmist. Perioodikas vähem, sest senised omanikud andsid välja suure osa siin ilmuvatest väljaannetest ja nende poolt oleks olnud lollus selles Eesti Postiga pendeldama hakata," täiendas Suurraid. Reklaamikandeturust kuulus tema sõnul Express Postile 2009. aastal 23% ja kirjade veol ligi kümnendik turust. "Kuna meie omanik on börsifirma, saan eelmise aasta tulemuste kohta öelda vaid, et meil läks samamoodi hästi nagu üle-eelmisel aastal."

Milliseid muutusi ühinemine kaasa toob, hetkel veel teada ei ole. "Meie ja Eesti Posti juhtkonna tasemel ei ole veel arutatud mida, kuidas ja millal muutub," lisas Suurraid. "Näen võimalusi, kuidas paremini majandada. Näiteks 2006.-2007, aastal olime nii meie kui Eesti Post silmitsi terava tööjõukriisiga. Ühelt poolt on meil 100 000 töötut, aga meil on täna juba lihttööjõudu kohati keeruline leida."

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077