Autor: Alyona Stadnik • 25. jaanuar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saarpuu: reisijad liiguvad terrorismi kiuste

Lux Expressi Grupi juhi Hannes Saarpuu sõnul ei mõjuta Moskva Domodedovo lennujaamas toimunud plahvatus eestlaste reisiharjumusi, sest kahjuks on terrorism maailma reaalsus.

Saarpuu sõnul, kui vaadata seda, mis on viimastel aastatel toimunud, siis praktiliselt igal aastal pannakse Moskvas mingisugune terroriakt toime.

„Eelmisel aastal olid näiteks metroopommid. Kindlasti ei mõju see positiivselt, aga kui me vaatame analoogseid juhtumeid, mis on toimunud Euroopa teistes suurlinnades -  Londonis, Madridis - siis arvan, et see ei oma pikaajalist mõju,“ täpsustas Saarpuu.

Saarpuu sõnul on see paraku reaalsus, millega tänapäeva maailmas tuleb mingil määral arvestada.

„Terrorism on kahjuks nähtus, mis erinevates suurlinnades on võimalik. See on riski, millega arvestatakse ja konkreetsele ohule keegi ei mõtle, kui ta oma reisi planeerib, vähemalt pikemas perspektiivis,“ lausus Saarpuu.

Saarpuu lisas, et kui me vaatame mõned nädalad, kuud, siis võib see mingil määral mõjutada. Inimesed, kes peavad käima ja kellel on ärisõidud, siis nemad reisivad ikkagi.

„Kui see ei muutu selliseks sagedaseks asjaks, et iga kuu tagant terroriakt toimub, siis on ta ikkagi tänapäeva maailma reaalsus ja midagi teha ei ole,“ rääkis Saarpuu.

Saarpuu rõhutas, et kindlasti on oluline mõista seda, et tegelikult mitte keegi mitte kuskil ei ole lõpuni kaitstud.

„Kas Moskva, Berliin, London, New York kahjuks igal pool on selline sündmus aset leidnud. Kahjuks kahtlustan, et mingi sagedusega tõenäoliselt juhtub neid asju ka edaspidi,“ lausus Saarpuu.

Saarpuu tõi näitena, et iga hommik me sõidame oma autoga on ka tõenäosus, et sattud avariisse aga see ei sunni meid kogu aeg kodus istuma. „Tulebki loota, et vastavad struktuurid teevad oma tööd ja see ei muutu liiga tavapäraseks,“ ütles Saarpuu.

Moskvas Domodedovo lennujaamas toimus eile plahvatus, milles hukkus hetkeseisuga 35 ja sai haavata vähemalt 168 inimest.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077