Autor: Rivo Sarapik • 25. jaanuar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Moskva plahvatus õnnestus teisel katsel

Plahvatuse korraldamine Domodedovos õnnestus teisel katsel, teatas Interfax, tuginedes õiguskaitseorganite allikale. Millal algne rünnak kavas oli, ei ole teada.

Õiguskaitseorganid usuvad, et terrorirünnaku korraldajad olid pärit Põhja-Kaukaasiast. Nende arvamus põhineb asjaolul, et rünnaku tegi enesetaputerrorist, mis on just selle piirkonna kurjategijatele omane ründamisviis.

Uurimisorganid teatasid, et neil oli teavet selle kohta, et tuleb terroriakt, aga asukoht pidi olema Domodedovost kaugel. Domodedovo kohta saadi vihje umbes nädal tagasi, mis ERRi Moskva korrespondendi Krister Parise sõnul tähendab, et eelteavet peaaegu ei olnudki.

ERRi andmeil oli eile õhtul kella 21.45 seisuga Eesti aja järgi teada, et kannatadasaanute seas on vähemalt üheksa välisriikide kodanikku: Prantsusmaalt, Suurbritanniast, Slovakkiast, Saksamaalt, Serbiast ja Moldovast igaühest üks ning Tadžikistanist kolm.

CNNi andmeil võib oodata lennujaamades üle ilma turvanõuete karmistumist. "Võib juhtuda, et inimeste kogunemiskohtades näeb senisest enam turvatöötajaid. Praegu lõpeb turvakontroll tollis, see ilmselt muutub," vahendas CNN lennuturvalisuse eksperdi Philip Baumi sõnu.

Venemaa president Dmitri Medvedjev teatas eile õhtul, et plahvatuse süüdlased leitakse üles ja neid karistatakse.

Lennujaam suunas õhtul rahvusvahelised reisijad läbi kodumaiste lendude terminali, vahendas CNN. Lennufirmadest teatas Lufthansa, et peatab lennud Domodedovosse.

Vigastanute arv kasvas eile õhtuselt 130lt 180ni. Hukkunute arv ulatub hetkeseisuga 35ni.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077