Rivo Sarapik • 25 jaanuar 2011

Moskva plahvatus õnnestus teisel katsel

Plahvatuse korraldamine Domodedovos õnnestus teisel katsel, teatas Interfax, tuginedes õiguskaitseorganite allikale. Millal algne rünnak kavas oli, ei ole teada.

Õiguskaitseorganid usuvad, et terrorirünnaku korraldajad olid pärit Põhja-Kaukaasiast. Nende arvamus põhineb asjaolul, et rünnaku tegi enesetaputerrorist, mis on just selle piirkonna kurjategijatele omane ründamisviis.

Uurimisorganid teatasid, et neil oli teavet selle kohta, et tuleb terroriakt, aga asukoht pidi olema Domodedovost kaugel. Domodedovo kohta saadi vihje umbes nädal tagasi, mis ERRi Moskva korrespondendi Krister Parise sõnul tähendab, et eelteavet peaaegu ei olnudki.

ERRi andmeil oli eile õhtul kella 21.45 seisuga Eesti aja järgi teada, et kannatadasaanute seas on vähemalt üheksa välisriikide kodanikku: Prantsusmaalt, Suurbritanniast, Slovakkiast, Saksamaalt, Serbiast ja Moldovast igaühest üks ning Tadžikistanist kolm.

CNNi andmeil võib oodata lennujaamades üle ilma turvanõuete karmistumist. "Võib juhtuda, et inimeste kogunemiskohtades näeb senisest enam turvatöötajaid. Praegu lõpeb turvakontroll tollis, see ilmselt muutub," vahendas CNN lennuturvalisuse eksperdi Philip Baumi sõnu.

Venemaa president Dmitri Medvedjev teatas eile õhtul, et plahvatuse süüdlased leitakse üles ja neid karistatakse.

Lennujaam suunas õhtul rahvusvahelised reisijad läbi kodumaiste lendude terminali, vahendas CNN. Lennufirmadest teatas Lufthansa, et peatab lennud Domodedovosse.

Vigastanute arv kasvas eile õhtuselt 130lt 180ni. Hukkunute arv ulatub hetkeseisuga 35ni.

Jaga lugu:
Seotud lood
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistikauudised.ee toetajad:

Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Ana Tilkson
Ana TilksonReklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150