Autor: Rivo Sarapik • 24. jaanuar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Enesetapja lõhkas Moskva lennujaamas pommi

Moskva tihedaima liiklusega ja Venemaa suurimas Domodedovo lennujaamas toimus täna pärastlõunal plahvatus. Teated hukkunute arvust kasvab, ulatudes üle 30.

Kohaliku aja järgi 16.30 toimunud plahvatuses sai hukka üle 30 inimese, vigastatute arv on veel lahtine, ulatudes enam kui sajani, vahendas BBC Interfaxi. Uudisteagentuuri andmeil on tegemist enesetapjast pommilõhkajaga, prokuröri andmeil aga terrorismiaktiga. BBC andmeil toimus plahvatus ootesaalis, kuhu on ligipääs ka teistel inimestel peale reisijate.

"Saabusin Londonist umbes 16 paiku, võtsin pagasi ja läksin saabumiste halli sööma," vahendas Life News British Airways´iga saabunud Alexandrit. "Ma ei jõudnud veel istuda, kui kõlas midagi plahvatuse moodi, - tugev mürts, millele järgnes kisa. Siis jooksin lennujaamast välja."

Praeguse info kohaselt lõhkes pomm rahvusvaheliste lendude saabumise hallis. Sündmuskohal viibiv RIA Novosti korrespondent vahendas, et terminalis on suitsu ja kärsahaisu.

Interfaxi teatel karmistati Moskva teistes lennujaamades - Vnukovo ja Šeremetjevo - ja metroos turvanõudeid. Šeremetjevo lennujaama lendab ka Estonian Air.

Itar-Tassi andmeil läbis lennujaama eelmisel aastal 22,3 mln reisijat, kasvades aastaga ligi viiendiku võrra. Lennujaam asub 40 km Moskva kesklinnast kagus. Lennujaama lendavad näiteks British Airways, Cathay Pacific, Iberia, United Airlines jt. Samuti airBaltic Riiast.

Utro.ru andmeil on blokeeritud tee lennujaama, samuti on lennujaamas häiritud mobiililevi, et võimalikke tulevasi plahvatusi ennetada.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077