Autor: Rivo Sarapik • 12. jaanuar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Transiidikeskus kasvas Tallinna Sadamast kiiremini

Kui Tallinna Sadam paisus mullu 16% võrra, siis Transiidikeskuse AS kasvatas Eestit läbivat kaubavoogu 17,5%.

Aasta 2010 oli vaatamata keerukatele majandus- ja ilmastikuoludele transiidisektoris taas tõusuaasta. Transiidiettevõtteid ühendava kontserni ettevõtted käitlesid läinud aastal kokku kolm miljonit tonni kaupu, mis 2009 aastaga võrreldes on 17,5 % rohkem, teatas keskuse juht Erik Laidvee.

Konteinerikäitleja AS Muuga CT konteinerite käive moodustas mullu 150 700 TEU’d, kasvades 16 % . Hüppeliselt  kasvanud Ro-Ro kaupadega käitles terminal möödunud aastal kokku 2,3 mln tonni kaupa. “Käesolevaks 2011 aastaks loodame konteinerkäibe ning Ro-Ro kaupade jätkuvat 20% kasvu,” prognoosib Transiidikeskuse AS juhatuse esimees Erik Laidvee kaubavoogude analüüsile tuginedes.

Üldkaubaterminali AS Refetra kaubakäive moodustas 703 000 tonni, kasvades 59%. “Käesolevaks aastal prognoosime terminali kaubakäibe kasvuks ligikaudu 10%,” ei tee Laidvee maailmaturul toimuvaga kursis olles ebarealistlikke prognoose. “Tänu Koidula piiripinkti valmimisele loodame teisel poolaastal taaskäivitada ka külmutatud kaupade transiidivoo läbi Eesti,” näeb Transiidikeskuse juht siiski ka selles turuosas reaalseid kasvuvõimalusi.

Transiidikeskuse AS sidusettevõtte, vanametalli terminal OÜ BST kaubakäive kasvas mullu 18,5 % ning käesoleva aastal prognoositakse sellelegi terminalile kaubakäibe veelgi suuremat kasvu.

Transiidikeskuse AS on Eesti kapitalil põhinev transiidiettevõtteid ühendav kontsern, kuhu kuuluvad lisaks Muuga CT, AS Refetra ja OÜ BST le ka kaubandusettevõte OÜ TK Eurotrade ning tööjõu renti korraldav OÜ Varumees. Kontsern annab tööd 280 põhikohaga töötajale.

Ettevõtte suuromanik on läbi Kantauro OÜ Anatoli Kanajev.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077