Rivo Sarapik • 10. jaanuar 2011
Jaga lugu:

airBaltic Tartu lennujaama peamine tööandja

Tartu lennujaam teenindas möödunud aastal üle 23 500 reisija, kellest kolmveerand lendasid Riia suunal sõitjad.

Rekordkuu oli lennujaamas mai, mil lennujaam teenindas ligi 2700 inimest.

Lisaks suvekuudele oli Tartu lennujaamas rahvarohkem ka märts, mil lennureisijate arv küündis peaaegu kahe ja poole tuhandeni. Põhiosa reisijatest (ligi 19 000) moodustasid Riia suunal sõitjad. Stockholmi reisijate arv oli oluliselt väiksem märksa hõredama lennugraafiku tõttu.

„Lennuühendus Tartust on muutunud tunduvalt ilmastikukindlamaks. Sügisel töölesaanud instrumentaal-maandumissüsteem (ILS) aitab lennukeil maanduda ja õhku tõusta ka siis, kui nähtavus on ilmastiku tõttu häiritud. Samuti on lennujaamal kasutada võimas lumekoristustehnika, mis suudab lennuraja iga ilmaga puhta hoida,“ rääkis Tartu lennujaama juhataja Margo Muda.

"Kuigi Tartu esimene täispikk lennundusaasta on olnud oodatust tagasihoidlikum, seda nii tuhapilvede kui ka lennujaama pooliku valmisoleku tõttu, loodame, et tihenenud lennugraafik ja kasvanud reisikindlus toob Tartu lennujaama rohkem sõitjaid ning jõuame ka soovitud 30 000 reisijani aastas," kommenteeris Tartu abilinnapea Karin Jaanson.

Tartu lennujaamast  saab praegu lennata kuus korda nädalas hommikuti (va

kolmapäeval) Riiga.  27. veebruarist lisanduvad kuus korda nädalas (vapühapäeviti) Tartu-Tallinn lennud.

Jaga lugu:
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistikauudised.ee toetajad:

Enimloetud
Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80tonu@logistikauudised.ee
Lilia Roos
Lilia RoosReklaami projektijuhtTel: 585 485 10lilia.roos@aripaev.ee