Autor: Jaana Pikalev • 28. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Small Planet Airlines käivitab vene turistide tšarterlennud Eestisse

Eesti juhtivate reisikorraldajate tšarterlende korraldav lennufirma Small Planet Airlines AS on sõlminud uue lepingu tšarterlendude korraldamiseks Venemaa turistidele, kes tulevad Eestisse aastavahetust veetma. Esimene Small Planet Airlines AS reis Moskvast toimub 30. detsembril.

Small Planet Airlines AS-i tegevjuht Jelena Hmelnitski sõnas, et selle aasta talvepühade ajal töötab ettevõte esmakordselt Venemaa turistidega, kuid kavatseb arendada seda ärisuunda ka tulevikus. „Huvi meie riigi kui turismisihtkoha vastu kasvab igal aastal, seetõttu peame koostööd Venemaa reisikorraldajatega väga perspektiivikaks. Sel aastavahetusel toome Eestisse circa 300 turisti Venemaalt koostöös reisikorraldajaga Nordic Star ning loodame, et koostöö vene turuga jätkub“, ütles Hmelnitski.

Eestis vedas Small Planet Airlines AS (FlyLAL Charter Eesti) mullu 85 500 reisijat, firma turuosaks oli 50%. Ettevõte teenindab praegu selliste juhtivate reisikorraldajate lende nagu Novatours ja Horizon Travel. Small Planet Airlines AS-i käive oli mullu 146 miljonit krooni.

Small Planet Airlines on osa Leedu aviatsiooniärigrupist Avia Solution Group. Lennufirma pakub täistšarter-, ACMI ja eriotstarbelisi lahendusi reisikorraldajatele ja teistele lennufirmadele.

Sel aastal opereerib Small Planet Airlines kokku viie Boeing tüüpi lennukiga lendudel Leedus, Eestis, Poolas, Inglismaal, Iirimaal ja Itaalias. Lennufirmal on AOC-sertifikaadid kolmes riigis – Leedus, Eestis ja Poolas, ning on lõpetamas sertifikaadi taotlusprotsessi ka Itaalias. Small Planet Airlines teenindab tšarterlende nii Euroopa Liidu siseselt kui ka kolmandates riikides.

2009. aastal sai Small Planet Airlines’ist Balti tšarterturu liider, teenindades üle 0,5 miljoni reisija ning saavutades 46 miljoni eurose käibe.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077