Autor: Jaana Pikalev • 22. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Alexela Oil: Olga Sõtniku avaldus on ennekuulmatu

See on ennekuulmatu, kui Eesti Vabariigi Riigikogu liige kiidab maksupettureid ja nimetab pettust nutikuseks, mille eesmärgiks „pere toita“, pahandab Alexela Oili juhatuse esimees Ain Kuusik Olga Sõtniku sõnavõttu salakütuseäri kohta.

Ma loodan, et siin on nüüd kas mingi möödarääkimine või on noor inimene asjast lihtsalt valesti aru saanud, kui Eesti Vabariigi Riigikogu liige kiidab maksupettureid ja nimetab pettust nutikuseks, mille eesmärgiks „pere toita“, siis see on ikkagi täiesti ennekuulmatu, ütles Kuusik.  

"Riigil on sel aastal „nutikate“ inimese tegevuse tõttu saamata jäänud ligi miljard kroone makse, ausad kütusefirmad kannavad väga suuri kahjusid ja nüüd tuleb jõuluõhtul noor daam Riigikogust ja annab sulidele veel hagu alla," lausus Kuusik. Ta nimetas seda pretsedendituks ja ootab kiiresti riigipoolset hinnangut, kas see on ametlik poliitika või ühe inimese isiklik arvamus.

On iseenesest mõistetav, et inimesed muutuvad iga aktsiisimaksu tõusu järel järjest nutikamaks ja salakaubaveo maht kasvab, ausalt öeldes on neid raske hukka mõista, kommenteeris salakütuseäri olukorda Riigikogu majanduskomisjoni liige Olga Sõtnik.  "Eestis ületab kütuseaktsiis mitmekordselt Euroopa Liidu poolt sätestatud miinimumi. Toll töötab aina paremini, rahvas aga muutub aina nutikamaks. Ning ausalt öeldes, neid on raske hukka mõista," ütles Sõtnik Äripäeva venekeelsele sõsarlehele Delovõe Vedomosti.  "Iga inimene püüab ellu jääda ja peret toita kuidas oskab," lisas ta.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077