Autor: Väinu Rozental • 21. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

DSV Transport: jõulukaubad võivad hilineda

Kuna lumeolud Euroopas on erinevad, siis mõnel pool meie veokid lihtsalt seisavad, mõnel pool venivad teosammul ja mõnel pool tulevad kõrvalteid pidi, iseloomustas transpordiolukorda Euroopas ASi DSV Transport juhatuse esimees Jaan Lepp.

„Olukorrad teedel on erinevad ja sõltuvad sellest, kus parasjagu tuiskab,“ ütles Lepp. „Näiteks vahepeal oli Poolas väga hull olukord. Aga nüüd on sealt liikuma saanud ja nüüd tuiskab Saksamaal.“

Lepa sõnul ei oska ta öelda, mis riigis kui palju nende veokeid hetkel kinni on. „Meil on sõidus umbes 150 autot,“ täpsustas Lepp. „Veame kõiki kaubagruppe ehk läbilõiget Eesti majandusest.“

Lepa kinnitusel on nad olukorrast oma kliente teavitanud. „Kuna me kullerteenust ei tee, siis küllap on meie kliendid oma kaubad ikka väikese ajavaruga tellinud,“ lausus Lepp. „Samas kui on ikka jõuluasjad tellitud ja need õigel ajal kohale ei jõua, siis pärast pole selle kaubaga enam midagi teha.“

Raskete lumeolude tõttu ei tohi raskemad kui 7,5 tonnised veoautod sõita näiteks Saksamaa kõige suurema asustustihedusega liidumaa Nordrhein-Westfaleni kiirteedel. Sarnase keelu on kehtestanud raskete lumeolude tõttu ka Belgia, Luksemburg ja Prantsusmaa.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077