Autor: Jaana Pikalev • 5. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Seppik teeb Tehojakelost varahaldusfirma

Veofirmast uued omanikud kavatsevad AS Eesti Tehojakelo tegevust strateegiliselt muuta ning teevad ettevõttest varahaldusfirma.

Veofirma, mis tänavu tähistas oma 15 sünnipäeva ning mille omanikud hiljuti vahetusid, muudab oma tegevust, selgub Tehojakelo majandusaasta aruandest.

Seoses sellega, et 2010 kalendriaastal on vahetunud omanike ning nõukogu ja juhatuse koosseis otsustas uus juhatus ettevõtte tegevuse strateegiliselt reprofileerida ning kujundada ettevõtte ümber varahaldusettevõtteks.

Veofirma seniseks põhitegevuseks on transporditeenuste osutamine. Firma 2009. aasta müügitulu oli 34,928 mijlonit krooni, mis on 33,2 % väiksem kui eelmisel, 2008.a. (52, 2 miljonit). Firma puhaskasum oli 1,258 miljonit krooni, mis on ca 70% vähem kui 2008. aastal (4,06 miljonit).

AS Eesti Tehojakelo 2009 majandusaasta möödus ilma suuremate muudatusteta, kohaneti 2008 aasta lõpu kiirest kütusehindade muutusest tingitud teenusehindade muudatustega. Aasta alguseks tegi kütusehind tagurpidikäigu ja langeva turunõudlusega seoses tuli nüüd alustada tagurpidi hindade regulatsiooniga ja kohanemisega. Seoses majanduses valitseva olukorraga tuli kaasa minna ka tööjõukulude ülevaatamisele ja efektiivsuse kasvule orienteeritud tegevustega. Aasta kokkuvõtteks õnnestus säilitada kliendibaas, aasta jooksul suurendati kaubavoogude mahulist osa. Kokkuvõttes tuleb aastat 2009 lugeda kõiki situatsioone arvestades edukaks.

Veofirma majandusaasta aruande on kinnitanud uus juhatuse liige Ain Seppiku poeg Sulev Seppik tänavu 6. septembril.

Sulev Seppiku ettevõte Bravotex OÜ omandas hiljuti Tehojakelo 30% osaluse, mis varem kuulusid võrdsetes osades Est-Trans Kaubaveod omanikele Reio Engmanile ja Sulev Saareväljale.

AS Eesti Tehojakelo ainuke juhatuse liige on Sulev Seppik, uued nõukogu liikmed on alates 4. juunist Lennart Viikmaa ja Sulev Seppiku vend Siim Seppik ja soomlasest osanik Risto Iivonen.

Kes on kes

Eesti Tehojakelo AS omanikud:Jukka Ilmari Iivonen 45%Bravotex OÜ 30%Risto Tapani Iivonen 25%Allikas: Väärtpaberiregister

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077