Autor: Birjo Must • 1. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Estonian Air tellis kolm Bombardier CRJ900 NextGen lennukit

Bombardier Aerospace teatas, et Eesti lennufirma Estonian Air kirjutas alla kolme CRJ900 Next Gen lennuki ostulepingule ja kaalub lisaks veel kahe tellimist, kirjutas Bloomberg.

Arvestades CRJ900 müügihinda, ulatub lepingu väärtus umbes 123 miljoni USA dollarini. Kui mõlemad valikud saavad lõpliku kinnituse, võib summa kasvada 211 miljoni dollarini.

Tellimus asendab 2008. aasta 10.märtsil SAS Skandinavia Airlinesi ja kolme tütarettevõtte, kaasa arvatud Estonia Airi poolt tehtud kolme samasuguse lennuki tellimused.

“Me vajame lennukit, mis on väiksema võimsusega, kui meie praegu kasutusel olevad lennukid,” ütles Estonian Airi president ja tegevjuht Andrus Aljas. “CRJ900 NextGen lennuki puhul on tegemist resultatiivsuse, majandusliku ökonoomsuse ja reisija mugavuse suurepärase kombinatsiooniga. See vastab ideaalselt meie nõudmistele ja on osa meie lennuliinide optimiseerimise plaanist.”

Bombardier Commerciali presidendi Gary R. Scotti sõnul on Estonian Airi poolt tellitudCRJ900 NextGeni lennukid Euroopa lennuliinide võrgustiku olulised komponendid, kuna ettevõtted otsivad pidevalt uusi võimalusi vähendada ökoloogilist jalajälge ja samal ajal säilitada või parandada majandustulemusi.

Koos Estonian Airi tellimusega on Bombardierilt tellitud kokku 1709 CRJ Series lennukit, sealhulgas 262 CRJ900 ja CRJ900 NextGen mudelid.  31. juuli seisuga on üle maailma klientidele tarnitud 1597 CRJ Series lennukit .

Bombardier Inc on üks maailma juhtivaid innovatsiivsete transpordilahenduste tootja, mille peakontor asub Kanadas. Ettevõtte tulud eelarve aasta lõpus 31. jaanuaril 2010 ulatusid 19,4 miljardi USA dollarini ja selle aktsiatega kaubeldakse Toronto Börsil (BBD).

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077