Autor: Tea Taruste, kaasautor • 22. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kallas: Saaremaa sild peab end ära tasuma 

Euroopa komisjoni transpordivolinik Siim Kallas leiab, et Reformierakonna plaan ehitada lähitulevikus sild Saaremaa ja mandri vahele saab arutuse alla tulla vaid siis, kui see end ära tasub.

"Ma olin omal ajal selle Saaremaa silla tuline pooldaja, ent on vaja selgelt vastust, kas see 30 aasta jooksul tasub end ära või mitte," rääkis Kallas ERR-i uudisteportaalile.

Kallas märkis, et peaprobleem on ikkagi see, et Eestis on rahvast vähe ja asustus hõre ning korrastamist vajaksid kõik transpordiühendused.

Kallase sõnul tundub Eestis olles küll kõik korras olevat, ent Euroopa keskkonnast eristavad meid kehvad lennuühendused, autoga sõidetakse Euroopasse üle Stockholmi, raudteeühendus puudub. "Neid asju tuleb kõiki arendada," sõnas ta.

Reformierakond kinnitas hiljuti oma transpordipoliitika programmi, mis näeb ette neljarealist maanteed Tallinnast Mäoni, Saaremaa silda ning Tallinna lennujaama muutmist Põhja-Euroopa-Aasia-suunaliste lendude keskuseks.

Autor: Tea Taruste

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077