Autor: Siim Sultson • 17. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Veondus sai uue poliitika

Neljapäeval kirjutasid Põhja- ja Baltimaade transpordiministrid Rootsis Haparantas alla Euroopa Komisjonile esitatavale ühisdeklaratsioonile, mis suunab piirkonna järgnevate aastate infrastruktuuri arengut, teatab majandus- ja kommunikatsiooniministeerium.

Kohtumisel arutati ka Põhja-Euroopa ühiseid seisukohti Euroopa Liidu järgmise kümne aasta transpordipoliitika arendamiseks. Lisaks Põhjamaadele, Leedule ja Eestile võtsid kohtumise tööst osa ka Venemaa, Hiina ja Euroopa Komisjoni esindajad.

Eestit esindanud majandusminister Juhan Parts ütles, et EL-i transpordipoliitika peab arvestama seniste Eesti suurte transpordiprojektidega nagu Tallinn-Tartu-Luhamaa/Koidula maantee- ja raudteekoridori ja Tallinn-Narva maantee ehitusega. Ta rõhutas, et oluline on kogu infrastruktuur - maanteed, raudteed  ja sadamad peavad olema tihedalt ühendatud ja funktsioneerima ühise süsteemina.

Parts lisas, et Venemaa ja Hiina esindatus kohtumisel näitab, kuivõrd tähtis on arendada transpordialast koostööd ka kolmandate riikidega. Hiinaga arutati ka maismaatranspordi arendamist läbi Venemaa ja Baltimaade Lääne-Euroopasse.

„Rail Baltica peab olema Euroopa raudtee põhivõrgustiku osa ja töö selles suunas peab jätkuma,“ lisas Parts. „Euroopa Liidu poolt on toetus olemas ja nüüd ootame partneritelt jõulisemat tegutsemist. Regulaarne rongiühendus liinil Tallinn-Varssav peab teoks saama.“

Ministrid kiitsid heaks ka ühiselt Läänemere piirkonnas läbi viidava strateegilise uuringu Baltic Transport Outlook 2030, mis keskendub piirkonna ja sellega seotud kaubavoogude liikumisele.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077