Autor: Siim Sultson • 18. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vähi: Venemaaga suhete parandamine vaikselt alanud

Sillamäe Sadama nõukogu esimees Tiit Vähi leiab enne homme algavat transiidikonverentsi Transestonia 2010, et viimase aasta jooksul on transiiti mõjutavates Eesti ja Venemaa vahelistes suhetes tehtud esimesed sammud paremuse poole.

Aasta tagasi toimunud Transestonia konverentsil sõnastati vajadus ehitada riiklikul tasandil üles pragmaatilisemad suhted Venemaaga. Tiit Vähi ütleb, et esimesi sammukesi Eesti poolt selles suunas ongi tunda.

Ta tõstab esile Vabariigi Presidendi ja majandusministri osalemise rahvusvahelisel konverentsil 1520, presidendi osalemise 9. mai pidustustel Moskvas ja vähenenud Moskva suunalise negatiivse retoorika.

Ka vastaspoolelt on hakanud Vähi hinnangul puhuma pisut soojemad tuuled – Venemaa Raudtee korraldas Tallinnas 1520 raudteekonverentsi, septembris toimub ICIE konverents Tallinnas, koostöös Pihkva obalstiga toimus Räpinas logistika ja transiidikonverents. „Näib, et Moskvalgi on tekkinud tõsiseimaid teemasid, kui elu Eestis,“ lausub Vähi.

Ta lisab siiski, et toimuvat ei saa veel kindlasti nimetada kevadeks Eesti ja Venemaa suhetes, kuid teatav pragmatism hakkab tema sõnul tekkima. Uue ja huvitava dimensiooni kahe riigi vahelisse suhtlusse toob Vähi väitel ka uus välispoliitika doktriin, mida praegu Moskvas ette valmistatakse.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium teatas omaltpoolt, et viimase aasta jooksul on tööalane suhtlus Venemaa kolleegidega muutunud oluliselt tihedamaks ja 26.-27. maiks on kavandatud ka majandus- ja kommunikatsiooniministri Juhan Partsi kohtumine Venemaa transpordiministri Igor Levitiniga.

Eesti transiidisektori arvamusliidrite hinnanguid aasta jooksul transpordi- ja logistikasektoris toimunud arengutele loe Äripäeva maikuu infolehest Transport ja Logistika.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077