Autor: Siim Sultson • 14. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viljandimaa bussihange jäi jõusse

Vaidlustuskomisjon jättis Mulgi Reiside poolt esitatud  bussiveo riigihanke vaidlustuse rahuldamata, teatab Viljandi Maavalitsus

Riigihangete Ameti juures asuv vaidlustuskomisjon jättis rahuldamata aktsiaseltsi Mulgi Reisid esitatud vaidlustuse Viljandi Maavalitsuse riigihankes “Avalik liinivedu Viljandi maakonna bussiliinidel”.

Ühtlasi jäid komisjoni otsusega bussifirma kanda vaidlustuse esitamisega seotud kulud – tasutud riigilõiv 20 000 krooni.

21. aprillil esitas AS Mulgi Reisid Riigihangete Ameti juures asuvale vaidlustuskomisjonile vaidlustuse, paludes tunnistada kehtetuks maavanema 2010. aasta 9. aprilli korraldus selles osas, millega tunnistati edukaks ASi MTG ja OÜ Automen pakkumused Lõuna-Viljandimaa, Põhja-Viljandimaa ja Viljandi linnalähiliinide liinigruppides. Mulgi Reiside vaidlustuse järgi oleks maavalitsus kui hankija pidanud need pakkumused tagasi lükkama, kuna Mulgi Reiside tehtud arvutuste kohaselt on tegemist põhjendamatult madala maksumusega pakkumustega.

“Vaidlustuskomisjoni 13. mail tehtud otsuse kohaselt on maavanema korraldus igati õiguspärane,” ütles Viljandi Maavalitsuse jurist Marju Lepmets.

Vaidlustuskomisjoni otsuse peale võib esitada kaebuse halduskohtule seitsme päeva jooksul otsuse avalikult teatavaks tegemise päevast arvates.

“Seaduse kohaselt ei ole vaidlustuse läbivaatamise ajal lubatud hankelepinguid sõlmida,” selgitas Lepmets. “Peatatud hankemenetlus jätkub ja hankelepinguid saab sõlmida kõige varem 14 päeva möödumisel vaidlustuskomisjoni otsuse tegemisest ehk siis mitte enne kui 28. mail.”

Algselt 26. aprilliks kavandatud Viljandi maakonna bussiveo hankelepingute sõlmimine firmadega Automen ja MTG lükkus edasi, sest Mulgi Reisid oli esitanud vaidlustuse Viljandi maavanema 2010. aasta 9. aprilli korralduse suhtes. Selle korraldusega kõrvaldati hankemenetlusest AS ATKO Trans, kes oli esialgu tunnistatud edukaks kõigis Viljandi maakonna avaliku liiniveo gruppides, ning tunnistati edukaks OÜ Automen ja ASi MTG poolt esitatud pakkumused.

Marju Lepmetsa sõnul on maavalitsuse jaoks selles küsimuses endiselt kõige olulisem, et bussivedu toimiks ja reisijate heaolu ei kannataks. “Bussid sõitsid eile, sõidavad täna ja homme ning kindlasti ka pärast 1. juulit,” kinnitas ta.

Riigihange “Avalik liinivedu Viljandi maakonna bussiliinidel” kuulutati välja ja hankedokumendid kinnitati Viljandi maavanema 2009. aasta 1. oktoobri korraldusega nr 597. Riigihanke eesmärk on vedaja leidmine Viljandi maakonna bussiliinidele kaheksaks aastaks – perioodiks 1. juulist 2010 kuni 30. juunini 2018. Riigihange on jaotatud osadeks – pakkumusi oli võimalik esitada kolmele liinigrupile: Põhja-Viljandimaa, Lõuna-Viljandimaa ja Viljandi linnalähiliinid.

Tänavu 7. jaanuaril aset leidnud pakkumiste avamise ajaks esitati maavanemale kokku 21 pakkumust. Kõige rohkem pakkumusi – kaheksa – esitasid vedajad Põhja-Viljandimaa liinigrupile. Lõuna-Viljandimaa liinigrupis esitati seitse ja Viljandi linnalähiliinidele kuus pakkumust.

Hankemenetluse käigus on seoses maksuvõlgnevustega kõrvaldatud kaks pakkujat – aktsiaselts Hansabuss ja aktsiaselts ATKO Trans, kes olid esitanud pakkumused kõigis liinigruppides.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077