Autor: Siim Sultson • 24. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

airBaltic on kui riigi motivaator

Tallinna Lennujaama nõukogu liige Viljar Arakas ütles KUKU raadios, et Läti airBalticu otsus Tallinnast uusi liine avada ja siia oma baas rajada on rõõmustav, aga Vilniuse lennujaama näitel ka muret tektiav.

Mõni aasta tagasi sisenes lätlaste lennufirma jõuliselt Leedu turule, kohalik lennukompanii aga suretati välja. Hiljem aga lõpetati otselennud Vilniusest ja kõik lennud pandi käima läbi Riia.

Arakas märkis, et air Balticu tegutsemine on selles mõttes positiivne samm, et nüüd tuleb otsustada, mida teeb Estonian Air ja selle üks omanikest – Eesti riik.  Nüüd tuleb ju otsustada, kas riik tahab Estonian Airi arendada või hakkab riik hoopis doteerima mõningaid lennuliine. Näiteks võiks kasutusele tulla, mis on praamiliikluses.

Kõigepealt tuleks selgeks teha, mis on need linnad, millega lennuühenduse hoidmine on hädavajalik. Seejärel võiks välja kuulutada vähempakkumise ja liini teenindajat riigi poolt doteerida, selgitas Arakas

Suvel on Tallinnast võimalik lennata tõesti väga paljudesse kohtadesse, probleem on aga selles, et lendude tihedus ei ole rahuldav. Arakas märkis, et tema hinnangul oleks normaalne, et näiteks Londonisse saaks lennata iga päev.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077