Autor: Siim Sultson • 8. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinnas II rahvusvaheline raudteefoorum

Täna ja homme toimuval II rahvusvahelisel raudteefoorumil arutatakse siinse regiooni raudtee ja transiidi tulevikusuundi.

Foorum "Strateegiline partnerlus 1520– Balti regioon“ on Eesti ja kogu regiooni raudtee ning transiidi jaoks oluline sündmus.

Selle foorumi üheks olulisemaks esinejaks on idanaabrite riigifirma Vene Raudtee president Vladimir Jakunin, kes on enne jäänud silma teravate väljaütlemiste poolest Eesti aadressil.

Eesti poolelt on foorumil üheks olulisimaks esinejaks Eesti Raudtee juhatuse esimees Kaido Simmermann.

Foorum toimub Tallinnas hotellis Swissotel Tallinn

Päevakord:

Teispäev, 9. veebruar 

9:20-9:45

Vene Raudtee (??? «?????????? ???????? ??????») presidendi Vladimir Jakunini pressibriif.

10:00-13:00

 Majandusfoorumi avab Eesti Vabariigi president Toomas H. Ilves.

Osalejad:

- Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts;

- AS Eesti Raudtee juhatuse esimees Kaido Simmermann;- Vene Raudtee president Vladimir Jakunin- Erakorraline ja täievoliline Venemaa suursaadik Eestis Nikolai Uspenskii;- Läti Raudtee  juhataja Magonis Ugis;- Ukraina Riikliku Raudteetranspordi organisatsiooni direktor Mihhail Kostjuk;- Rahvusvahelise Raudteede Liidu Venemaa koordinaator ja kaubaveoste direktor Sellnik Oliver;- Tallinna linnapea Edgar Savisaar.

11:30-13:30

«Ühtse raudteevõrgu «1520 mm» transpordipotentsiaali realiseerimine: sünergiline läbimurre kui vastus tuleviku väljakutsetele.»

Moderaatoid: Eesti Raudtee juhatuse esimees Kaido Simmermann ja Vene Raudtee (??? «?????????? ???????? ??????») president Vladimir Jakunin.

Osalejad:

- ??? «?????» president Antonov Ivan;

- Eesti suurettevõtete assotsiooni presiden Tiit Vähi;- AS Tallinna Sadam juhatuse esimees Ain Kaljurand;- Läti Raudtee (Latvijas dzelzcelš) juhatuse esimees Magonis Ugis;- ?? «???????????? ???????? «????????????? ???????? ??????» president Askar Mamin;- Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts;- Soome Raudtee (VR-GROUP Ltd) asepresident Ilkka Seppanen.

 13:30-14:30

Kokkulepete sõlmimine ja pressikonverents. Osalejad: Vene Raudtee (??? «?????????? ???????? ??????») president Vladimir Jakunin, Eesti Raudtee juhatuse esimees Kaido Simmermann, Leedu Raudtee peadirektor Statis Dailidki ja Raudtee (Latvijas dzelzcelš) juhataja Magonis Ugis.

15:30-17:30

Ajurünnak « Ühtse raudteevõrgu «1520 mm» 10 sammu efektiivse partnerlusele Baltimaades.»

Moderaator - Vene Raudtee (??? «?????????? ???????? ??????») vanem asepresident Boris Lapidus; Toimetaja - ajakirja «???-???????» peatoimetaja Aleksandr Retjunin;

Osalejad:

- Kaliningradi Raudtee juhataja Besedin Ivan;

- Raudtee divisjoni asepresident ning «???????????? ?????? ?????» juhatuse liige Grom Aleksei;- Transiidi ja logistika assotsiatsiooni juhatuse esimees Andrus Kuusmann;- «??? ?????» juhatuse esimees Mats Guntis;- ??? «???????» peadirektor Nikitin Dmitri;- EVR Cargo juhatuse esimees Jaanus Paas

17:30-19:00

Vene Raudtee (??? «?????????? ???????? ??????») presidendi Vladimir Jakunini intervjueerimine.

Kolmapäev, 10. veebruar

10:00-14:00

Ümarlaud «Balti regiooni transpordisüsteemi integreerimispotentsiaal»

Moderaator - Transiidi ja logistika assotsiatsiooni juhatuse esimees Andrus Kuusmann;

Osalejad:

 - Maksu- ja Tolliameti peadirektor Enriko Aav;

- Raudteejaamade direktsiooni ülem Sergei Abramov;- Eesti suurettevõtete assotsiooni president Tiit Vähi;- ??? «???????? ????????????» asepresident Dobrovin Igor;- ?? «???????????? ???????? «????????????? ???????? ??????» arendusdirektor Erkin Zusanbaev;- Tallinna Sadama juhatuse esimees Ain Kaljurand;- Vene Raudtee (??? «?????????? ???????? ??????») vanem asepresident Vadim Mihhailov;- «?????????????» direktor Fedor Pehterev;- Eesti-Vene Ettevõtjate Koja juhatuse esimees Viktor Novokreshenov;

«Balti regiooni kaubavoolu võimaluste eristamine: mehhanismid, võimalused ja perspektiivid.»

Moderaator - ajakirja «???-???????» peatoimetaja Aleksandr Retjunin;

Osalejad:

- ??? «?????» president Antonov Ivan;

- Kaliningradi Raudtee juhataja Besedin Ivan;- Eastfood International juhatuse liige Rene Verek;- ?? «???????????? ???????? «????????????? ???????? ??????» turundusdirektor Erzan Zakiev;- ??? «???????» peadirektor Nikitin Dmitri;- Vene Raudtee (??? «?????????? ???????? ??????») kaubaveoste ning tariifipoliitika turundusosakonna juhataja Vjatseslav Petrenko;- Läti Raudtee (Latvijas dzelzcelš) juhatuse esimees Andris Rikis.«Milline infrastruktuur on vajalik Balti regiooni transpordisüsteemi konkurentsieelise suurendamiseks?»

Moderaator: Vene Raudtee (??? «?????????? ???????? ??????») vanem asepresident Boris Lapidus

Osalejad:

 - Vene Raudtee (??? «?????????? ???????? ??????») vanem asepresident Valentin Gapanovich;

- VOPAK E.O.S. juhatuse esimees Arnaut Lugtmeier;- AS Tallinna Sadam ehitusdirektor Piter Nogu;- «?????????????» direktor Fedor Pehterov;- Läti Raudtee (Latvijas dzelzcelš) arendusdirektor Maris Riekstinsh;- EVR Infra infrastruktuuri direktor ning juhatuse liige Arvo Smiltinsh;

14:00

Majandusfoorumi lõpusõnad

AS Eesti Raudtee juhatuse esimees Kaido Simmermann;

- Vene Raudtee (??? «?????????? ???????? ??????») vanem asepresident Boris Lapidus;- Transiidi ja logistika assotsiatsiooni juhatuse esimees Andrus Kuusmann;- Ajakirja «???-???????» peatoimetaja Aleksandr Retjunin

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077