Autor: Siim Sultson • 4. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EIB 180 miljonit kui tunnustus Tallinna Sadamale

Euroopa Investeerimsipangalt (EIB) sellel aastal saadav 180 miljoni kroonine laen läheb põhiliselt Muuga Sadama idaosa korrastamisele.

Sadama finantsjuht Marko Raid selgitas, et laenuvahendeid kasutatakse sihtotstarbeliselt Muuga sadama idaosa

tagala-ala rajamise rahastamiseks.

Sadama juhatuse esimees Ain Kaljurand lisas, et see investeering on kaudselt seotud ka hiinlaste konteinertermninaliga. "Kogu idaosa töid alustati 2009. aastal, tööd käivad ja peavad valmis saama 2011. aastal, et saaks selle kindlate partnerite kasutusse anda," seletas ta.

Raidi sõnul kulub sellest investeeringust osa ka sadama ida- ja lääneosa ühendustee rajamisele. Mõlema mehe kinnitusel on tegemist väga soodsa laenuga. "Lisaks on see meile Euroopa poolt ka usalduseavaldus," nentis hea meelega Kaljurand.

Seega on EIB poolt varasemast madalamaks peetud sadama riskimarginaal  tunnustuseks ettevõtte pingutustele tootluse säilitamisel ka rasketel aegadel.

Raid tõdes, et veel pole seda laenu kätte saadud, kuid peatselt on see kohal. Selle aasta lõpuks peaks Tallinna Sadama laenukoormus olema 2,6 miljardit krooni. Järgmise aasta lõpuks peaks see tõusma 2,7 miljardile kroonile.

2009. aasta 14. detsembril sõlmis AS Tallinna Sadam sõlmis Euroopa Investeerimispangaga laenulepingu. Selle lepingu mahuks on 180 miljonit krooni ehk 11,5 miljonit eurot ja laenuperioodi pikkuseks maksimaalselt 15 aastat.

Laenu on võimalik välja võtta kahes osas ujuva või fikseeritud intressimäära baasil, mis fikseeritakse iga osa väljavõtmise hetkel eraldi. Laenulepingus fikseeritud ettevõtte riskimarginaal on 0,39% aastas, mis on 0,02% madalam kui käesoleva aasta veebruaris EIBga sõlmitud laenulepingus fikseeritud ettevõtte riskimarginaal. Lõplik laenumarginaal, mis koosneb ettevõtte riskimarginaalist ja EIB poolt kaasatava laenukapitali hinnast, selgub laenu väljavõtmise hetkel. AS Tallinna Sadam planeerib laenu välja võtta 2010. aasta esimeses pooles.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077