Autor: Rivo Sarapik • 4. august 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Alexela Oil müüs Läti tütarfirma

Heiti Hääle ettevõtete suurosalusega AS Alexela Oil müüs seitsme automaattanklaga opereeriva Läti tütarfirma SIA Alexela Oil Latvija kohalikule ettevõttele SIA LR Ipasumu Agentura.

Tehingu hind on poolte kokkuleppel konfidentsiaalne, teatas ettevõte.

Osaluse Läti tütarfirmas ostis Alexela Oil 2006. aasta mais A/Silt Hydro Texaco. 100% osalused ettevõtetes AS Hydro Texaco Eesti, UAB Hydro Texaco (Leedu) ja SIA Hydro Texaco soetusmaksumus oli tollal 119,6 mln krooni.

AS-i Alexela Oil juhatuse liikme Ain Kuusiku sõnul on Läti turult lahkumine ettevõtte strateegiline otsus. „Lätis olime esindatud suhteliselt väikeses ja mahus ja meile tundus loogilisem turult täna lahkuda ning keskenduda Eesti ja Leedu kettide arendamisele,“ sõnas Kuusik.

SIA Alexela Oil Latvija opereeris Lätis seitsme automaattanklaga, neist kuus asuvad Riias ja üks Valmieras. 2006. aasta maist Läti turul tegutsenud ettevõttel ei õnnestunud selle aja jooksul kasumisse jõuda ning väikese keti mahud ei vastanud ootustele, märkis ettevõte.

Firma käive ulatus möödunud aastal ASi Alexela Oil andmeil 49,4 mln kroonini, vähenedes aastaga umbes viie protsendi võrra. Kontserni käibest moodustas see umbes 3%.

Alexela Oil lõpetas möödunud aastal töölepingu Läti tegevjuhiga ja tema töökohustused võtsid üle Eesti kolleegid. Sedasi vähendati kulusid Lätis, mis ettevõtte hinnagul olid endiselt "keti nõrgim lüli".

Alexela kliendid saavad kuni selle aasta 1. oktoobrini kasutada Läti tanklates oma kliendikaarte.

AS Alexela Oil jätkab tööd Eestis ning Leedus, kus ettevõte opereerib vastavalt 57 ning 22 tanklaga.

AS Alexela omanikeringi moodustavad Äripäeva infopank Agent andmeil 44,79% ulatuses Oleg Ossinovskile kuuluv Skinsest Grupp AS, 19,81% ulatuses Heiti Hääle enamusosalusega Kadaka Varahalduse AS ning OÜ Boromir, mille enamusomanik on samuti Kadaka Varahalduse AS.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077