Autor: Rivo Sarapik • 15. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Estonian Air lõpetab Pariisi liinil plaanitust varem

Estonian Air sulgeb plaanitust varem lendamise Tallinna Pariisi liinil. Viimane lend nii Tallinnast kui Pariisist väljub 1. oktoobril.

"Pariisi näol on tegemist hooajalise liiniga, mille sulgeme sel aastal planeeritust varem tulenevalt vähenenud nõudlusest puhkusereiside järele," kommenteeris Rauno Parras, Estonian Airi kommertsala asepresidendi kt. "Kõikidele reisijatele, kellel on piletid tühistatud lendudele, pakutakse sihtpunkti jõudmiseks alternatiivseid reisimisvõimalusi."

Rahulolematust Pariisi liiniga väljendas ka lennufirma president Logistikauudistele antud intervjuus. Pariis on tema sõnul heaks näiteks hooajalise liini riskidest. "Müüsime seda pikalt ette ja Prantsusmaal tekkis palju gruppe, mis soovisid nn Baltikumi tuuri teha – tulla siia läbi Tallinna ja lahkuda tagasi Vilniusest või vastupidi. Tänaseks on need grupid ära kadunud, kuna Vilniusest flyLali ärakadumise tõttu enam keegi Pariisi ei lenda," kommenteeris Aljas. "Ehk asi, mis meist ei sõltu, lööb meid tõsiselt. Üldistavalt ei ole me rahul peamiselt puhkusereisijale suunatud liinidega, kuna inimesed hoiavad puhkusele kulutamisest oluliselt rohkem kokku kui varem."

29. märtsil käivitunud liin pidanuks plaanide kohaselt opereerima 25. oktoobrini. Lennud liinil toimuvad kaks korda nädalas neljapäeviti ja pühapäeviti.

Parrase kinnitusel ei ole lennufirmal hetkel plaanis lähema kolme kuu jooksul rohkem olulisi muudatusi lennuplaanis teha, kui mitte pidada olulisteks muudatusteks seda, et 27. juulist alustab Estonian Air lende liinil Tallinn-Peterburi, 24. augustist lendab Estonian Air ka liinil Tartu-Stockholm ja 9. septembrist lisandub Estonian Airi lennugraafikusse liinil Tallinn-Berliin lisaks esmaspäevasele ja reedesele otselennule ka kolmapäevane lend.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077