Autor: Rivo Sarapik • 7. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ryanair tungib jõuliselt Põhjamaade turule

Iiri odavlennufirma Ryanair näeb kasvuvõimalusi Põhjamaades ja plaanib siia uue baasi loomist. Kuhu uus pesa sünnib, hetkel veel teada pole.

 "Läbirääkimised on meil pooleli, kas selle tulemusel ka Skandinaaviasse uutesse lennujaamadesse siseneme, eks seda veel näe," vahendas Dagens Industri ettevõtte värske põhjaregiooni müügi- ja marketingijuhi Erik Elmsäteri sõnu.

Juuni alguses teatas lennufirma laienemisega tegelev Ken O´Toole, et lennufirma plaanib Skandinaaviasse siseneda ning uus baaslennujaam kuulutatakse lähikuudel välja. Kas see tuleb Soome, Rootsi või näiteks Norra, O´Toole´i sõnul hetkel veel selge pole. Küll on läbirääkimised Kopenhaageni Kastrupi lennujaamaga juba uudistes figureerinud.

Lennujaama valiku ainus kriteerium on Elsäteri sõnul hind. "Rootsis tähendab see kohati lennujaamades tasude allatoomist 80% võrra. Odavlennufirmat pole võimalik praeguste hindadega opereerida," lisas ta.

Majanduskriis ja hääbuv reisilennundus on Skandinaavia odavlennufirmale vastuvõtlikumaks muutnud - reisijate ja lendude kasvu pakuvad täna odavlennufirmad.

"Nii Arlanda kui Kastrup otsivad meeleheitel uut liiklust juurde," lisas ta. "Erinevalt paljudest teistest on Kastrup meiega valmis koostööd tegema."

Kriis ja majanduses valitsevad meeleolud on Elsäteri hinnangul parim aeg laienemiseks, et SASile Euroopas kogupauk anda. "SAS läheb kas pankrotti või ostab ta üles Lufthansa. Samas Lufthansa ilmselt enne ei tegutse, kui SASi osakud pole rohkem väärt kui Hubba Bubba mullinäts," lisas ta.

Põhjamaade ainus baaslennujaam on Ryanairil praegu Sandefjordis, Norras.

Eile teatas Ryanair, et plaanib uutesse lennukeisse seisukohti. Idee said nad Hiina lennufirmalt Spring Airlines, mis sama lahendusega kasvavate mahtudega toime plaanib tulla.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077