Autor: Mariliis Pinn • 10. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

VOPAK E.O.S neelas Westgate alla

Naftaterminaalide omanik Vopak E.O.S, kellel on juba oma raudteeettevõte E.R.S AS, kavatseb osta veel ühe raudteefirma Westgate Transport OÜ, vahendas dv.ee.

Juunis võttis raudteeoperaator E.R.S oma tiiva alla Westgate Transport OÜ  teenindatavad raudteevedude suunad ning muutus Eesti suurimaks erakätes olevaks raudteeoperaatoriks. Kuid ilmselt rendiga asi ei piirdu ning E.R.S omanikud ostavad Westgate ära.

Spetsialistide sõnul on tehingu eesmärk vähendada raudteevedude teenindamisega seotud kulusid ning muuta Eesti transiidikanal efektiivsemaks.

Westgate Transport ja E.R.S nimelt tegelevad ühe ja sama omaniku kaupade transportimisega ühtedesse ja samadesse terminaalidesse.

Westgate Transpordi ainuke klient on naftatreider Gennadi Timtšenkole kuuluv firma. Sama firma on ka E.R.S-i klient.

Vopak E.O.S juhatuse esimehe  Arnout Lugtmeijeri sõnul, et pole olnud mingit juttu Westgate Transpordi ostmisest. E.R.S korraldab raudteevedusid ning marsruute, mille operaator oli Westgate.

Westgate Transpordi peadirektor Oleg Antipov keeldus ettevõtte müüki kommenteerimast.

Eesti Raudtee pressiesindaja Urmas Glase ei osanud kommenteerida, kuidas kahe operaatori  ühinemine võib raudteevedude turgu mõjutada. „Võimalik, et mingil määral mõjutab see meie operaatori EVR Cargo tööd. Kuidas on veel raske öelda,” lisas Glase.

Spacecom AS-i juhatuse liige Oleg Ossinovski seletas, et ülalmainitud firmade vahel konkurentsi ei olnud ning nende ühinemine raudteeveduude turgu ei mõjuta. „Vopak E.O.S jätkab laienemist ning tõhustab naftatransiidi juhtimist,” oletas Ossinovski.

Westgate Transport OÜ alustas tegevust 2004. aastal ning kuulub Küprosel registreeritud ettevõtetele Kingbridge Holding Ltd. Ja Royal Riviera Holding Ltd. Venemaa press kirjutas, et läbi raudteeettevõtte Transoil on Westgate Transport OÜ seotud kuulsa Venemaa naftatreideri Gennadi Timtšenkoga.

E.R.S AS alustas tegevust 2007. aastal. Omanik on Hollandi-Venemaa ühisfirma Vopak E.O.S AS.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077