Autor: Mariliis Pinn • 29. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maanteeinfo: ettevaatust rattaralli Tallinnast Tartusse

Liiklusinfo seoses profiratturite võidusõidu Tallinn-Tartu Grand Prix 2009 toimumisega täna, s.o. reedel 29.mail 2009 Eesti teedel ajavahemikul 11.00-16.00.

Võistluse start on kell 11.00 Ülemiste hotelli eest. 180 km-ne võistlusrada kulgeb Suur Sõjamäe teed mööda Tallinnast välja, ületab Lagedi raudteeviadukti ja suundub Lagedi-Aruküla-Alavere-Albu-Aravate kaudu Piibe maanteele. Piibe maanteed mööda liigub võistluskolonn läbi Järva=Jaani- Jõgeva-Tabivere Tartusse. Tartu linna sisenetakse marsruudil Aruküla tee- Puiestee-tn- Narva mnt-Võidu sild- Turu tn.

Seoses võistluskolonni startimisega Tallinnast on oodata lühiajalist liikluse häirimist Tartu mnt-Järvevana ristmikul ja Suur-Sõjamäe teel kell 11.00-11.10.

Võistluskolonni liikumist kogu trassi ulatuses julgestab  Julgestuspolitsei, kes peatab vastutuleva liiklusvoo teepeenrale kolonni läbimise ajaks. Liiklusseisakud nii võistlusrajal kui ka sellega ristuvatel ristmikel ei tohiks ületada 10-15 min. Kolonni lõpetab politseiauto, mille järel liiklus taastub tavareeglite kohaseks. Võistluskolonni taga, peale politseiautot  on lubatud sõita ka tavaliiklejatel, kuid kolonnist möödumine on keelatud.

Palume kõikide liiklejate suurt tähelepanu, kannatust  ja mõistvat suhtumist ratturite karavani liikumisele eelpooltoodud marsruudil ning võimalusel vältida mootorsõidukitega võistlusrajale sattumist.

Orienteeruvad ratturite karavani liikumisajad:

11.00   Suur-Sõjamäe tn Tallinn;

11.13   Lagedi viadukt;

11.35            Aruküla;

12.00            Alavere;

12.30   Albu;

12.40            Aravete;

13.00   Järva-Jaani;

14.00   Jõgeva;

14.35            Tabivere;

15.05   Tartu.

Teekatte taastusremondiga alustatakse Hiiu maakonnas Heltermaa-Kärdla-Luidja maanteel Kidaste-Reigi (km 33-39) vahelisel maanteelõigul. Kiirusepiiranguks on tööde piirkonnas 30 km/h ning liiklust korraldavad foorid. Tööde orienteeruvaks lõpptähtajaks on 5.oktoober.

Pindamistöödega seoses on piiratud kiirust kuni 30 km/h:

·        Tartu mk. Hammaste-Rasina maanteel Hammastest-Võnnuni (km 0,0-29) ning Lähte-Elistvere maanteel km 0,0-1,6;

·        Järva mk. Jalalõpe-Rava maanteel Jalalõpest-Paisteväljani (km 0,0-4,3);

·        Hiiu mk. Suuremõisa-Käina-Emmaste maanteel Luguselt-Jausani     (km 15,7-20,0).

Põrkepiirete remonttöid tehakse Harju maakonnas Ääsmäe-Haapsalu -Rohuküla maanteel Ruila ristmiku (km 7,0) piirkonnas. Kiirusepiiranguks on tööde tsoonis 30 km/h.

Teekatte remonttööde tõttu on piiratud kiirust kuni 30 km/h Võru maakonnas Kose-Käbli maantee esimesel viiel kilomeetril.

Jäneda Aia –ja lillepäevadega seonduvalt on täna ja homme piiratud kiirust kuni 30 km/h Lääne-Viru maakonnas Jägala-Käravete maanteel Jänedal (km 43,4-44,1). 

Liiklejaile teadmiseks, et seoses rahvaürituse ja Kevadlaadaga on 30.mail Keila kesklinn alates kella 06.00-st hommikul kuni 31.mai öösel kella 02.00-ni liiklusele suletud. Muudetud on linnasisest liikluskorraldust. Keilast Harutee suunal on liikluskord tavapärane, Haapsalu suunal soovitame Keilast ümbersõiduks kasutada Niitvälja teed.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077