Autor: Mariliis Pinn • 19. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Esimene Hiinas ehitatud Airbus lendas

Esimene väljaspool Euroopat, Airbusi Hiina tootmisliinil kokku pandud A320 lennuk tegi oma esimese õhulennu. Hiina kliendid on tellinud Airbusilt enam kui 700 lennukit.

Airbusi sõnul on Hiinas kokku pandud lennuk sama kõrge kvaliteedi ja suutlikkusega kui Airbusi Hamburgi ja Toulouse´i tehases valmistatud lennukid. Hiinas kokku pandud esimene A320 tarnitakse juunikuus ettevõttele Dragon Aviation Leasing ning seda hakkab opereerima Sichuan Airlines.

Hiina kliendid on tellinud Airbusilt enam kui 700 lennukit, millest enamuse moodustavad A320 seeria lennukid. Üksteist A319/A320 lennukit tarnitakse klientidele tänavu. 2008. aasta augustis tööd alustanud Airbusi Hiina tootmisliini võimsus kasvab pidevalt – 2011. aasta lõpuks on liini tootmisvõimsus kuni 4 lennukit kuus.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077