Autor: Mariliis Pinn • 28. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Venemaa võib lätlastele teemaksudes soodustusi teha

Eelmisel nädala kohtusid Venemaa ja Läti transpordiministrid, muuseas lubati üle vaadata Venemaal kehitvad Läti juhtidelt nõutavad teedemaksud.

TransRussia näituse Läti delegatsiooni kuulusid Läti Raudtee, Riia, Ventspilsi ja Liepaja sadamate ning suurimate logistika- ja transpordifirmade juhid, kokku 26 ettevõttest. Delegatsiooni juhtis transpordiminister Kaspars Gerhards, kirjutas Biznes&Baltija.

21.-24. aprillil kohtus Gerhards Venemaa transpordiministri Igor Levitini ja Venemaa raudteede presidendi Vladimir Jakuniniga.

Läti transpordiministeerium teatas näituse tulemustest rääkides, et Venemaa võib üle vaadata Läti juhtidelt nõutavad peamiste magistraalteede kasutamise maksud, mis kehtestati veebruaris. Seda lubas lätlastele Igor Levitin. Vladimir Jakunin kinnitas omalt poolt, et Venemaa ja vene investorid on huvitatud Läti sadamate teenustest, esmajärjekorras Riia sadamast.

Nagu rääkis riigiettevõtte Läti Raudtee juhatuse liige Erik Šmuksts, oli näitus väga sisukas ja kasulik. Ta osales ka ministri peetud läbirääkimistel Venemaa kõrgete poliitikute ja ametnikega. "Saime arutada kõige olulisemaid küsimusi praegusel hetkel: autotranspordi lubasid, söetarneid, raudteetariife ja muud. Tuleb märkida, et Gerhards üllatas vastuvõtjaid oma teadmistega transiidist ja majandusest, aga ka vene keele oskusega, kasutades seejuures erialatermineid. Visiit kujunes väga edukaks," rääkis Šmuksts.

TransRussia näitus toimus Moskvas 14. korda. Tänavu osales sellel 457 etetvõtet 33 riigist. Rahvuslik stend oli kuuel riigil, sealhulgas Lätil.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077