Autor: Mariliis Pinn • 3. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Taksojuhid andsid linnavalitsusele vastulöögi

Eesti taksojuhtide liit blokeeris kohtu kaudu linnavalitsuse katse taksondust korrastada.

Tallinnas teenindavad inimesi sajad korduvalt kriminaalkorras karistatud, samuti hasartmängusõltuvuses või alkoholismi küüsis vaevlevad taksojuhid, väidab Tallinna Transpordiameti osakonnajuhataja Ruth Pärn, kirjutas nädalaleht Den za Dnjom.

See oli üheks põhjuseks, miks otsustati kutsuda korrale neid taksofirmasid, kes oma juhtide tausta, väljanägemist või kombeid ei uuri ja kes tarvitavad ametivendade vastu vägivalda.

27. veebruaril alustas linnavalitsus oksjonit, millele olid välja pandud taksojuhtide poolt tänu klientide rohkusele kõige hinnatumad peatuskohad Viru tänava alguses ning Suur-Karja ja Müürivahe tänava nurgal. Eesmärgiks oli anda need rendile kas ühele või mitmele taksofirmale.

Just nende taksopeatuste kohta on paljud taksojuhid kaevanud, et seal võimutsev, kummaliste firmadega seotud «taksomaffia» on taksojuhtidel, kes pole seal seismise eest eraldi «katust» maksma soostunud, kummid läbi torganud.

20. märtsil aga konkurss peatati, sest taksojuhtide liidu juhataja Lembit Poolak oli selle kohtus vaidlustanud. Poolaku loogika on seejuures lihtne: kuna kõik taksojuhid peavad võrdselt riigile makse tasuma, on neil ka võrdne õigus kõigis peatustes kliente oodata.

Poolak ei taha seega tunnistada, et eriti probleemsed on just mainitud kaks taksopeatust, samas kui seismise eest väljaspool vanalinna asuvates taksopeatustes ei toimu taksojuhtide vahel mingeid kaklusi.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077