Autor: Mariliis Pinn • 20. veebruar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ekspordi ja impordi hinnad langesid

Ekspordihinnaindeksi muutus oli 2009. aasta jaanuaris võrreldes 2008. aasta detsembriga -0,9% ja võrreldes jaanuariga -1,0%.

Ekspordihinnaindeksit mõjutas jaanuaris võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam hindade langus metallitootmises, metsanduses ja puidutöötlemises ning kummi- ja plasttoodete tootmises, teatas statistikaamet.

Impordihinnaindeksi muutus oli 2009. aasta jaanuaris võrreldes 2008. aasta detsembriga -2,7% ja võrreldes jaanuariga -4,6%. Impordihinnaindeksit mõjutas jaanuaris võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam mineraalsete kütuste, rõivaste ja jalatsite ning puidu ja puittoodete hindade langus.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077