4. aprill 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pool SuperSeaCatist läks kreeklaste kätte

Endine Silja Line’i omanikfirma SeaContainers Ltd müüs 50% SuperSeaCati kiirlaevu opereerivast Sea Containers Finland Oyst Kreeka firmale Eugenides Group.

SeaContainers Ltd säilitab 50% osaluse Sea Containers Finland Oys. Ettevõtte juhina jätkab tegevdirektor Peter Walker. Tallinnas asuv SuperSeaCat OÜ on 100% Sea Containers Finland Oy omanduses olev tütarettevõte, teatas SuperSeaCat.

Soome Sea Containers Finland tegevdirektori Peter Walkeri sõnul toimus müügitehing samadel põhjustel nagu Silja Line’i müük - SeaContainers Ltd taandus laevandustegevusest.

Ettevõtte sõnul ei avalda müügitehingu mõju reisijatele ega laevaliikluse kvaliteedile. Laevad jätkavad endiselt liikumist Helsingi ja Tallinna vahel, kui 10. aprillil algab talvise perioodi järel taas kiirlaevade hooaeg. Ei muutu ka linnade keskustes asuvad heade transpordiühendustega sadamakohad Tallinnas ja Helsingis, kust on kiire ning mugav pääs laeva. SuperSeaCati laevadega jõuab ühe linna keskusest teise 100 minutiga.

Sea Containers Finland Oy on 2006. aasta suvel loodud firma, mis jätkab kiirlaevaliiklust kahe modernse SuperSeaCati kiirlaevaga Helsingi ja Tallinna vahel. Navigatsiooniperiood on aprillikuust detsembri lõpuni. Laevadel on kahe erineva reisiklassi peale kokku ca 700 reisijakohta, 120 autokohta ja neli bussikohta. SuperSeaCat Four alustas liiklemist Helsingi ja Tallinna vahel 2000. aastal ja SuperSeacat Three aastal 2003 - osana Silja Line´i äriettevõttest. 2006. aasta juulikuus toimunud Silja Line'i ettevõtte müügitehingus läks äritegevus terviklikult üle Sea Containers Finland Oy-le.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077