18. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

SAS lennuliikluse tihedus kasvas jaanuaris 4,8%

SAS Grupp teatas, et aasta esimeses kuustäheldatilennuliikluse tiheduse kasvu 4,8% võrreldes 2007. aasta sama ajaga, kuid seoses tugeva konkurentsiga on kasumi suurenemine lähiajal ebakindel.

Jaanuaris teenindas lennufirma 2,3 miljonit reisijat, mis on 4,3% enam eelmise aasta sama ajaga võrreldes. Kasv oli suurim airBalticus ning Norras. Lennukite istekohtade arv suurenes 6,9 protsenti, selle tulemusena vähenes lennukite täituvus. Q400 lennukid asendati uute suurema istekohtade arvuga lennukitega, see mõjutas negatiivselt lennukite täituvust Taanis ja Norras.

Scandinavian Airlinesi tulu vähenes detsembris 4% võrra. Kasumit mõjutavad positiivselt tootlikkuse aktiivne juhtimine ning uued kommertsalgatused. Uued suuremad liisitud lennukid on avaldanud tuludele negatiivset mõju.

Kuigi hetkel iseloomustab lennundusturgu suur nõudlus ning reisijate suurenev arv, on SAS Grupi lennukite täituvust mõjutavad muutused, mis tulenevad Q400 lennukite väljavahetamisest. SAS Grupi strateegia rekordilise lennukikütuse hinnaga toime tulekuks hõlmab kasumijuhtimist, riskide maandamist ning muid kulude vähendamise toiminguid. Seoses tugeva konkurentsiga on kasumi suurenemine lähiajal ebakindel.

Kontinentidevaheline lennuliiklus tihenes jaanuarikuus 1,3% võrra ning lennukite täituvus suurenes. SAS Grupi Euroopa-siseste lendude tihedus suurenes 8,4%, kuid lennukite täituvus kahanes.

AirBalticu reisijate koguarv suurenes jaanuaris 34,1% võrreldes eelmise aastaga, lennuliikluse tihedus suurenes 31,6% ning lennukite mahutavus suurenes 35,9%. Lennukite täituvus kahanes 52,2 protsendini.

Riia lennujaamast väljuvate lendude reisijate koguarv suurenes jaanuaris 37,3%, lennuliikluse tihedus suurenes 32,7% ning lennukite mahutavus suurenes 33,7%. Lennukite täituvus kahanes 52,6 protsendini.

Vilniuse lennujaamast väljuvate lendude reisijate koguarv suurenes jaanuaris 27,0%, lennuliikluse tihedus suurenes 29,3% ning lennukite mahutavus suurenes 41,2%. Lennukite täituvus kahanes 51,4 protsendini.

Jaanuarikuus tõusis 75,4% lendudest õhku graafikujärgselt ehk ei hilinenud rohkem, kui 15 minutit. Jaanuaris toimus 97,9 protsenti graafikujärgsetest lendudest.

2007. aasta detsembris oli veebipõhiste broneeringute osakaal 39,4%, mis on 3,4% kõrgem aastatagusest näitajast.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077