18. jaanuar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Valencias läbitud 76 testiringi määravad Asmeri tuleviku

Hispaanias Valencias käivad BMW Sauberi vormel-1 meeskonna testisõidud on eile terve päev roolis olnud Marko Asmerile elulise tähtsusega – tiimi boss langetab oma reservsõitja otsuse just nende põhjal, kirjutas Postimees.

«Marko tegi ka täna fantastilist tööd – ta sõitis sujuvalt ega teinud ühtegi viga,» sõnas kohapeal viibiv Asmeri norralasest mänedžer Harald Huysman. «Meeskond oli Marko tööga rahul ja ka Mario Theissen (BMW Sauberi boss – toim) vestles temaga. Millest – seda ma kahjuks avaldada ei saa.»

«Me ise mõtlesime, et juhul kui tänane sõit hästi ei lähe, siis vormel-1 ametlikule testisõidule Valenciasse meid ei kutsutagi. Aga ei – kõik on okei,» sõnas Asmeri isa Toivo. «Marko ütles, et väga raske tööpäev oli – kogu see surve oli väga rõhuv. Aga ta sai hästi hakkama, nii Theissen kui ka meeskond jäid tema tööga rahule.»

Kui tavaliselt katsetatakse vormel-1 testisõitudel autot, siis seekord pani BMW Sauber proovile tänavu Briti vormel-3 sarja meistriks kroonitud Asmeri.

Kuigi samasugune võimalus langes eestlasele ka möödunud aasta F1 ametlikul testisõidul Jerezis, ei piisanud sellest tiimi bossile Mario Theissenile otsuse langetamiseks. «Noorel piloodil on vormel-1 autoga raske kohaneda ja seetõttu testime Markot ka Valencias, et ta saaks näidata, milleks tegelikult suuteline on,» sõnas Theissen internetiportaalile itv.com «Ma ei usu, et me enne kuu lõppu otsustame, kelle testisõitjaks palkame.»

Kuigi Asmer on BMW Sauberi põhipilootide kõrval ainukeseks testisõitjaks Valencias, ei välistanud Theissen ka võimalust, et keegi kolmas võib eestlase asemel selle koha hõivata. Praegu kedagi teist peale Asmeri tema sõnul silmapiiril siiski pole.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077