28. november 2007
Jaga lugu:

Euroopa Komisjoni mustas nimekirjas üle 80 lennufirma

Euroopa Komisjon võttis täna vastu ühenduse neljanda ajakohastatud nimekirja 81 lennuettevõtjate kohta, kellel on keelatud Euroopa Liidus tegutseda.

„Viimasest läbivaatamisest ilmneb, et kui lennuettevõtjad võtavad kiireid ja tõhusaid parandusmeetmeid, et vastata ohutusnõuetele, on võimalik nad nimekirjast kiiresti kustutada. Samuti näitab see, et nimekirja eesmärk lennuohutuse tagamisel on pigem ennetamine kui karistamine,“ ütles Euroopa Komisjoni asepresident ja transpordivolinik Jacques Barrot.

Seega sisaldab ühenduse nimekiri tänase seisuga 8 lennuettevõtjat, kelle tegevus on Euroopa Liidus tervikuna keelatud, sealhulgas sisaldab nimekiri kõiki Ekvatoriaal-Guinea, Indoneesia, Kirgiisi Vabariigi, Libeeria, Sierra Leone, Svaasimaa ja Kongo Demokraatliku Vabariigi (v.a üks ettevõtja) lennuettevõtjaid.

Nimekirja ajakohastamine rõhutab Euroopa komisjoni asepresidendi ja transpordivoliniku sõnul jätkuvat dialoogi komisjoni ja teatavate riikide vahel seoses asjaomaste riikide lennuettevõtjate ohutusega.

Selle ajakohastatud nimekirjaga tühistab komisjon Surinami lennuettevõtjale Blue Wing Airlines kehtestatud tegevuskeelu ja lennuettevõtjale Pakistan International Airlines (PIA) kehtestatud tegevuspiirangud. Blue Wing Airlines ja PIA on pärast nende lisamist musta nimekirja edukalt lõpule viinud parandusmeetmete kava rakendamise.

TAAG Angola Airlines, Mahan Air ja Ukrainian Mediterranean Airlines on komisjoni kinnitusel teinud märgatavaid edusamme ohutuspuudujääkide algpõhjuste kõrvaldamiseks. Kuna aga kõnealustel juhtudel on endiselt tõsiseid ohutuspuudujääke, mis tuleb veel kõrvaldada, leidis komisjon lennuohutuskomitee ühehäälsel toetusel, et otsus kõnealused lennuettevõtjad mustast nimekirjast kustutada oleks praeguses etapis enneaegne.

Jaga lugu:
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistikauudised.ee toetajad:

Enimloetud
Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80tonu@logistikauudised.ee
Lilia Roos
Lilia RoosReklaami projektijuhtTel: 585 485 10lilia.roos@aripaev.ee