8. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ragn-Sells toodab jäätmekütust

Ragn-Sells ja Reci Eesti AS allkirjastasid kokkuleppe, mille kohaselt Ragn-Sellsis vedelatest ohtlikest jäätmetest segatud jäätmekütus tarnitakse Kunda Nordic Tsemendile energiatootmiseks.

„Esimesed 200 tonni Ragn-Sellsis valmistatud jäätmekütust on Kunda Nordic Tsemendile saadetud ja sealses tehases juba energiaks muudetud,” ütles Ragn-Sells AS-i ärijuht Agu Remmelg.

„Järgmise aasta jäätmekütuse tarnemahuks oleme vastavalt lepingule plaaninud vähemalt 500 tonni.” Remmelg lisas, et esimesed proovikoormad - 50 tonni kõrgema kvaliteediga jäätmekütust on tarnitud ka Häädemeestel asuvale Maxit Estonia AS-i kergkruusatehasele.

Ragn-Sells alustas jäätmekütuse valmistamist käesoleva aasta alguses eesmärgiga suunata võimalikult palju ohtlikke jäätmeid taaskasutusse ja vähendada seeläbi keskkonnale tekitatavat kahju.

Jäätmekütuse tooraineks on vanaõli ning muud põlevad vedeljäätmed – vedelad ning põlevad kemikaalid ja ravimid, toiduõli, vedelad värvi-, liimi-, laki- ja lahustijäätmed. Tootmisettevõtted saavad jäätmekütust kasutada alternatiivse energiaallikana tavalisele vedelkütusele.

„Lähiajal on Ragn-Sellsil plaanis jäätmekütuse tootmisvõimsusi ning sellest johtuvalt ka mahtusid suurendada. Seejärel on võimalik asuda läbi rääkima ka Soomes ja Saksamaal asuvate õli regenereerimistehastega, kus õli eest makstav hind ületab pea kolmekordselt Eestis hetkel kõrgema kvaliteedilise õli eest makstavat hinda,” rääkis Remmelg.

Tema sõnul on jäätmekütuse tarbijaskond Eestis praegu veel piiratud, mis hoiab ka kvaliteedinõuded kõrged ning samal ajal majandusliku tasuvuse madalal.

Jäätmekäitlusfirma Ragn-Sells AS on Rootsi perefirma Ragn-Sells AB tütarettevõte Eestis. Ragn-Sells on spetsialiseerunud erinevate jäätmekäitlusalaste teenuste osutamisele kogu Eestis. Ragn-Sells ekspordib taaskasutatavaid materjale kaheksasse eri riiki. Ülemöödunud aastal sisenes Ragn-Sells Läti turule. Ragn-Sellsi 2006. aasta käive oli 268,3 miljonit ja kasum 29,3 miljonit krooni. Ettevõttes on üle 290 töötaja. Ragn-Sells opereerib Eestis nelja jäätmejaama - Tallinnas Pääskülas ja Suur-Sõjamäel ning Läänemaal ja Raplas.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077