7. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kütuse hinnatõus maailmas kruvib hindu ka Eestis

Esmaspäeval tõstsidtanklad Uno X ja Alexela bensiini 95 liitri hinda 30 sendi võrra, eile järgnes sama hinnaga Lukoil.

Aripaev.ee andmetel on eilse seisuga bensiini hulgi- ja jaemüügihinna vahe hetkel vaid 7 senti. Tavaliselt on hinnavahe olnud 50 senti ja isegi kroon.

Alexela müügidirektor Olavi Maaring kommenteeris kütuse hinnatõusu, et täna on maailma turu hind ja jaehind võrdsed. „Jaevõrgus on kütus hetkel alla oma hinda,“ lisas Maaring.

Neste peadirektor Indrek Kaju sõnul on kütuse hulgihinna tõus seotud maailma kütuse hinnataseme tõusuga. „Tuleviku hinnamuutusi ei kommenteeri põhimõtteliselt, kuna seda on väga raske prognoosida,“ ütles Kaju.

Olavi Maaring rääkis, et lõplik hind kujuneb vastavalt üldisele kütuse hinnatasemele ning sellele, mida teevad tanklaketi konkurendid. Lähipäevil müügile jõudva talvise diiselkütuse hind võrreldes suvise hinnaga on 20 senti kallim.

„Kütuse hinnad on hetkel metsikud ning iga päev lööb hinnarekordeid,“ tõdes Olavi Maaring. „Kütuse hinnad pole pikka aega stabiliseerunud ning isegi kui hinnad maailmas stabiliseeruvad on olukordEesti tarbijale keeruline.“ Olavi Maaring rääkis, et tuleva aasta 1. jaanuarist ootavad ees aktsiisi tõusud ning valitsus on otsustanud tõsta aktsiise olulisel määral.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077