4. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

160 000 krooni pedaalidega auto eest

Mida kinkida lapsele, kellel on kõik juba olemas? Miljonäride musta muret tõttas leevendama Audi, valmistades 999 eksemplarist koosneva eriseeria mänguautosid, mis on täpne 1:2 mõõtkavas koopia 1930ndate legendaarsest võidusõiduautost Auto Union Type C.

Kui 10 GP võitu kogunud sõidukit käitas omal ajal 16silindriline 520 hj keskmootor, siis ligi 160 000 krooni maksvat mänguasja viivad edasi lapsukese jalalihased – jah, röögatu hinnaga lelu on kõigest pedaalajamigam kirjutas SL Õhtuleht. Kuni 135 cm pikkusele juhile mõeldud ja rohkem kui 900 detailist koosneval autokesel on kerge alumiiniumkere ning ehtsast nahast õmmeldud istme- ja kabiinipolster. Sõidukil on sarnaselt pärisautoga hüdraulilised pidurid ja seitse edasi- ning üks tagurpidikäik. Nagu moodsas F1-autos (ja juba ka Type C-l), saab ka pedaal-Audi omanik kiirkinnitusega rooliratta ära võtta, et kabiinis turnimine hõlpsamalt õnnestuks.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077