23. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Leedo: Ventspilsi või Kotka liin võib kellegagi abielluda

Saaremaa suurärimees Vjatšeslav Leedo tutvustas täna Tuule Gruppi kogutud ettevõtete tulevikku: "Pere koosseis võib muutuda, mõni võib abielluda ja võtta uue nime, mõni võib manalateele minna."

Leedo enda sõnul tõi ta laialipillutatud lapsed ühte Tuule Grupi peresse. "Midagi pole teha, kui on küla peal laps, tuleb ta ikka perre tuua. Me lapsi enda juurest välja ei viska," rääkis Leedo. "Kui me nad kellelegi anname, võtavad nad uue nime. Võibolla Ventspilsi või Kotka liin näiteks aasta pärast abiellub kellegagi."

Tuule Grupi ettevõtete põhitegevus keerleb mere ja turismi ümber. Pole aga välistatud, et vastloodud gruppi tuleb ka uusi ettevõtteid, selgitas Tuule Grupi esimene töötaja, turundusjuht Dajana Tiitsaar.

Ajalehele Oma Saar otsustati mitte anda Tuule perekonnanime. "Et ta oleks sõltumatu," põhjendas Leedo. "Ja veel on mõni firma, kes pole gruppi tulnud. Näiteks parklafirma (firma, mis hakkab ehitama Tallinnas Vabaduse väljaku alla tulevat parklat - toim.) on meil kolmepeale ja on väga kahtlane, et Arco Vara tuleks Tuule Gruppi."

Tiitsaare sõnul soovisid Leedo väikefirmade töötajad tunda, et neil oleks tugev seljatagune. "Nüüd teades, et Tuule Grupis töötab 950 inimest, on nad rahul," lisas ta.

Otsest majanduslikku kokkuhoidu grupi moodustamine Leedo sõnul ei anna. "Ma ei ole hirmus kokkuhoidlik," rääkis suurärimees. "mõned räägivad küll, et hoiavad kokku kulusid ja tulusid. Meil ei ole aga võimalik kulusid kokku hoida. Efektiivsuse suurenemine annab aga tulude kasvu."

Majanduslanguse ja oma kinnisvaraäri kohta ütles Leedo: "Et kasv jääb aeglasemaks, ei ole veel mingi kokkukuivamine. Ja kui kinnisvaraäri läheb (põhja - toim.), siis läheb, üks perekonna liige sureb ära. Ega perele sellest midagi ei juhtu."

Tuule Grupi ettevõtetele on nimemuutuseks plaanitud kaks aastat. Mullu oli grupi ettevõtete kogukäive 660 miljoni krooni piires.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077