5. veebruar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pandi ja Hanschmidti spaa sai EASilt 10 miljonit krooni

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) finantseeris eelmisel aastal kõige suurejoonelisemalt Tallinki meeste sanatooriumi arendust Haapsalus.

Kümme miljonit krooni EASi raha leidis mullu märtsis oma tee Tallinki juhtfiguuride Ain Hanschmidti, Enn Pandi ja Toomas Vilosiuse osalusega ASi Heal, et rajada Haapsallu 2000ruutmeetrine sanatoorium.

"Heal avas EASilt saadud rahaga uue spaa ning pani ise 55 miljonit juurde. Tegime seda, mis projektis oli ette nähtud," kommenteeris Heali osanik ja Tallinki Soome-Rootsi liini juht Toomas Vilosius Äripäevale.

Ligikaudu 10miljonise EASi toetuse pälvis eelmisel aastal üksnes neli ettevõtet. Käputäis toetusi jäi alla 5 miljoni krooni. Umbes tuhat ettevõtet pidi leppima paarikümne tuhande kroonise nõustamis- või koolitustoetusega.

"Turismi tootearenduse programmi sihtrühmaks ongi need turismiettevõtted, kes suudavad teha midagi uut ja teistmoodi, mis tekitaks turistides uut huvi. Seetõttu kaasneb tugevate projektidega ka suur raha," kommenteeris EASi turundusjuht Erki Peegel.

Kuu aega pärast toetuse otsustamist hakkasid majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi haldusalasse jäävas EASis juhtpositsioonid liikuma Tallinkiga seotud isikute kätte. Juhatuse esimeheks sai Viljar Jaamu, kes on kaheksa aastat töötanud Tallinki turundusdirektorina ning kellele kuulub praegu 10 miljoni krooni väärtuses Tallink Grupi aktsiaid.

Pärast seda leidis oma koha EASis Marek Mägi, kes on olnud Tallinki investorsuhete juht ja Tallinki võtmeaktsionärile Infortar kuuluva kirjastuse Vaba Maa juhatuse liige. Mägi on praegu EASis direktor välisinvesteeringute alal.

2006. aasta oktoobris hakkas EASi turismiarenduskeskuse direktorina tööle Tarmo Mutso, kes on Tallinki juhatuse liikme Andres Hundi ja Marek Mägi koolivend Maaülikooli päevilt.

Seega võib praegune toetus olla köömes võrreldes tulevase suurprojektiga, ligikaudu 5 miljardit krooni maksva Tallink Cityga. Igatahes võis mõni nädal tagasi näha Lasnamäel Laagna tee sildadel Keskerakonna lubadust Tallink City valmis teha.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077