24. oktoober 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uus jälitusseade näitab rendisõiduki teekonna

Turva- ja jälgimisseadmeid arendav Oskando OÜ tõi turule universaalse mobiilsidevõrku kasutava seadme, mis on mõeldud rendisõidukite, rendiseadmete ja teiste liikuvate objektide jälgimiseks, teatas firma.

RentKeeperi kaubamärgi all esitletav seade on vaid sigaretipaki suurune, ilmastikukindel ja autonoomse toite võimalusega. Seade kinnitatakse jälgitava objekti külge ning suhtlemine toimub tekstisõnumite vahendusel. RentKeeper sobib hästi nii ehitusmasinate ja kaubasaadetiste kui ka sõiduautode, mopeedide ja teiste mootorsõidukite jälgimiseks.

"RentKeeperi olemasolul ei pea rendifirmad enam muretsema, kus asub ja kuidas kasutatakse nende poolt välja üüritud tõstukit, traktorit või rollerit," ütles Oskando juhatuse esimees Indrek Hirvlaan. RentKeeperi väärtus seisneb võimes pakkuda vajalikku kindlust, et renditud vara on kaitstud ja hooldatud," toonitas Hirvlaan.

Esimese põlvkonna RentKeeper suudab arvestada jälgitava objekti töötunde ja määrata selle asukohta. Töötundide arvestus lihtsustab rendiseadmete korralise hoolduse aja väljaarvutamist. Asukoha määramine vähendab aga varguseriski, kuna RentKeeper annab SMS-iga omanikule teada, kus piirkonnas objekt asub.

RentKeeperit testiti edukalt selle aasta Erna retke raames, kus seade tegi võimalikuks võistkondade liikumist interneti teel jälgida.

Lähiajal täieneb RentKeeper raadiomajaka ja GPS-mooduliga, samuti lisaakuga, et seadet oleks võimalik kasutada ka ilma välise toiteta. Hetkel on seade varustatud sisemise akuga, mis kestab ühe laadimisega 14 päeva. Rentkeeperi saab ühendada ka sõiduki toiteahelasse, mille puhul laeb seadme akut sõiduk ise.

1995. aastal asutatud Oskando OÜ tegeleb sõidukitele ja väikelaevadele mõeldud GSM- ja GPS-põhiste mugavus-, turva- ja jälgimisseadmete arendamise, tootmise ja müügiga. Oskando tooteid müüakse Eestis, Lätis, Soomes, Norras, Inglismaal, Iirimaal, Hollandis, Prantsusmaal ja Itaalias. Ettevõttes töötab 12 inimest.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077