Autorid: Hando Sinisalu, Kristjan Kurg • 27. märts 2024

Bussifirma juht: tihe Tartu–Riia rongigraafik oleks majanduslik enesetapp

Buss on rongist oluliselt keskkonnasäästlikum, selgitas Lux Expressi juht Ingmar Roos.
Foto: Konstantin Sednev/Postimees Grupp/Scanpix
Tartu ja Riia vahele on vaja tihedama graafikuga ühistransporti, kuid selle lahendamine rongidega on bussidest oluliselt keskkonnakahjulikum ja väga kallis, kritiseeris Lux Expressi juht Ingmar Roos.

Roosi arvutuste järgi on mõistlikult koormatud bussi CO2 heide 21,7 g ühe reisija-kilomeetri kohta. Kui arvestada riigi kõige optimistlikuma plaaniga, mille järgi hakkab uue rongiliiniga Tartu ja Riia vahet sõitma 70 000 inimest aastas, on Roosi arvutuste järgi rongi CO2 heide üle 80 g reisija kilomeetri kohta.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077