Autor: Tõnu Tramm • 29. november 2023

Digirevolutsioon kaubavedudes: täielik paberivabadus saabub kolme aasta pärast

Eesti juhitava üle-Euroopalise digitaalse kaubaveoplatvormi eFTI4EU loomine on hoogsalt käivitunud ning võimalus vedada üle-Euroopa paberivabalt mistahes kaupa, mistahes transpordiga, peab olema loodud aastaks 2026. Samaks ajaks peab olema lõplikult valmis ka üle-Euroopaline digitaalse allkirjastamise süsteem.
Ulrika Hurt, Eva Killar ja Tõnu Tramm Äripäeva raadio stuudios enne saate salvestust.
Foto: Ulrika Hurt

„Nimetaksime seda sõna otseses mõttes revolutsiooniks kaubavedudes, kus mistahes kaupade vedajad või omanikud sõltumata sellest, millise transpordiga ja millisesse Euroopa riiki kaupu veetakse, saavad vormistada ja allkirjastada kõiki dokumente digitaalselt,“ tõdesid projekti eFTI4EU eestvedaja ja koordinaator Eva Killar ning projekti kaaskoordinaator ja eFTI ekspertgrupi liige Ulrika Hurt saates „Logistikauudised eetris.“

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077