Kurnatud veokijuht liikluses on meie kõigi mure

Tänane Äripäeva Logistikarubriik käsitleb Euroopa transpordisektori töötervishoiu- ja ohutuse raportit, mis toob välja, et maanteetranspordis on autojuhid enam ohustatud kurnatuse, vägivalla ja ahistamisega. Uurisin, mida kliendid sellest arvavad ning kas see on ainult veofirma enda mure?

Olen natuke üllatunud, et logistika- ja veoteenuseid kasutavad kliendid reageerisid sellele küsimusele nii leigelt ega soovinud eriti kaasa rääkida. Tegelikult on see äärmiselt põnev ja huvitav statistika, mis kirjeldab reaalselt seda, millised ohud ümbritsevad meid kõiki iga päev, sest me kõik puutume liikluses kokku ületöötanud autojuhtidega. Paraku on suurem osa liikluses osalejaid veokiga võrreldes väga väikesed, õnnetuses aga saab enamasti hukka nõrgem osapool ehk sõiduauto juht.

Pole ju üldse välistatud olukorrad, kus mõni tööst ja kurnatusest ülekoormatud veokijuht saab autoroolis infarkti ja põhjustab seetõttu ka liiklusohtliku olukorra, mille tagajärjed omakorda võivad olla väga kurvad. Infarkte autoroolis näitab meil ka ju statistika.

Leige suhtumine näitab praegusel juhul soovimatust asjasse süveneda ning annab mõista, et klient mõtleb: see pole minu mure. Ilmselt muutub see mureks alles siis, kui sellega isiklikult kokku puututakse, aga see on juba tagajärg, kahjuks ennetada pole siis enam võimalik.

Ootasin selle kohta rohkem tagasisidet. Oma kommentaarid sellel teemal võid saata toimetajale või Logistikauudistele.

Jaga lugu:
Seotud lood
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistikauudised.ee toetajad:

Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Ana Tilkson
Ana TilksonReklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150