Autor: Jaana Pikalev • 24. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kurnatus, vägivald, ahistamine - kas keegi on süüdi?

Värske aruanne käsitleb Euroopa transpordisektori tervishoiuriske: autojuhi tervist ohustab kurnatus, vägivald ja ahistamine, pealtnäha ei lähe see teenuse tarbijale korda.

Autojuhtide kurnatus on kõige levinum terviseprobleem transpordisektoris, on leidnud töötingimuste teemalised teadustööd ja riiklikud uurimused. See tähendab ühtlasi seda, et autojuhte survestavad tähtaegadest kinnipidamine, kasvav töömaht ning järjest pikemaks venivad tööpäevad.

Klient ei oska kaasa rääkida. Küsisime paarilt ettevõttelt, kas selliseid ohutegureid annaks ka vältida ning kas kliendile läheb see korda või tekitab muret, et veoautojuhid on kurnatud.

Prima Peremarketi turundus- ja kommunikatsioonidirektor Kadri Lainas ütles, et nende ettevõttes pole ühtegi transporditöötajat palgal ning neil on seda teemat väga raske kommenteerida. "Töötaja ohutuse ja heaolu eest vastutab siiski otsene tööandja," märkis Lainas.

Samamoodi arvas ka suure jäätisetootja ja börsifirma Premia Foodsi turundusdirektor Katre Kõvask. "Kuna Premia logistikateenused on Eestis suures osas sisse ostetud, siis, kui sobib, sel teemal kommentaari ei annaks, kuna me pole selle valdkonnaga detailideni kursis," vastas ta ja soovitas kommentaaride palveks pöörduda Eesti suuremate logistika- ja transpordiettevõtete poole.

Pikemalt sellel teemal saad lugeda tänasest Äripäeva Logistikarubriigist. Selleks vajaliku päevapileti saad osta SIIT.

Logistikauudised.ee toetajad:
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077